2024.02.22., csütörtök - Gerzson
Budapest: 3o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Havas Henrik adott interjút a frisshirek.hu-nak

Zimon András | 2023. november 26. - 11:00
Havas Henrik adott interjút a frisshirek.hu-nak

A frisshirek.hu Magyar Közöny című podcastjának Havas Henrik újságíró volt a vendége. 

Újra Magyar Közöny! A politikai és közéleti tartalmat kendőzetlenül kínáló, kéthetente jelentkező műsorunk legfrissebb adásának Havas Henrik újságíró volt a vendége. A név kötelez, de a médiát érintő témákon kívül a hazai belpolitikához kapcsolódó eseményeket is elemeztük Havassal, hiszen egy egykori oknyomozó újságírót hívtunk vendégnek.

Havas Henrik: „Ami ma a közszolgálatban folyik az undorító, viszont hatásos”

Miközben Magyarország elszigetelődik Európa nyugati részétől, a magyar miniszterelnök Putyinhoz és egyéb keleti diktátorokhoz rohangál a politikáját népszerűsíteni, ami nem meglepő az autoriter rendszerekben, hiszen a nem demokratikus vezetők a kritikával nem tudnak mit kezdeni és csak a híveiknek kommunikálnak, ellehetetlenítve ezzel a párbeszédet és a demokráciát - fejtette ki Havas az interjúban.

Havas Henrik: „Orbán viselkedésének a megértéséhez szakemberekre lenne szükség” 

Havas véleménye szerint az ország bajaira csak egy szakértői kormány adhat hathatós választ. A hiteles politika pedig csak hiteles és felkészült szakemberektől várható el. Természetesen Havas neveket is bedobott arra a kérdésünkre, hogy kik lehetnének azok, akik Magyarország helyzetét jobbá tehetnék és kivezethetnék a keleti despoták öleléséből az Európában már a perifériára sodródott országot.

Havas Henrik: „Csak egy szakértői kormányban tudok gondolkodni”

A beszélgetés során persze amellett sem mentünk el, hogy a hazai értelmiség felelős-e azért, ami az országban folyik a hatalom szintjén, és hogy Orbán Viktor miért mond ellent sorozatosan korábbi önmagának.   

Nézzék a Magyar Közöny legfrissebb adását a frisshirek.hu Youtube-csatornáján.