2023.11.29., szerda - Taksony
Budapest: 2o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Automatikusan kaphat minden magyar ingyenes kincstári értékpapírszámlát

BFM | 2023. november 19. - 09:30
Automatikusan kaphat minden magyar ingyenes kincstári értékpapírszámlát

Varga Mihály pénzügyminiszter a Fidesz szombati kongresszusán tartott beszédében bejelentette: még idén elindítják azt a programot, amellyel állampolgári jogon biztosítanak kincstári értékpapírszámlát, és mindenki tetszőlegesen, bármikor vásárolhat állampapírt.

A Bank360 cikke szerint a Magyar Államkincstárnál jelenleg is bárki nyithat értékpapírszámlát, és azon keresztül vehet vagy eladhat állampapírt. Ez a számla és az azon keresztüli adásvétel jelenleg is ingyenes.

Sokan éltek is már ezzel a lehetőséggel, hiszen aki az értékpapírszámláján csak állampapírt akar tartani, annak ennél nincs olcsóbb lehetőség.

A pénzügyminiszter mostani bejelentés tehát nem egy új lehetőséget nyit meg a kisbefektetők előtt, hanem egy már működő szolgáltatást terjeszt ki – írja a Bank360.

Az majd a részletekből derül ki, hogy az állampolgári jogon mindenkinek járó ingyenes értékpapírszámla miként is működik a jelenlegihez képest.

Valószínűleg a jogosultak számára automatikusan létrehozzák azt, és értesítik erről őket. Ezt követően már szabadon használhatják állampapírok vásárlására és eladására például akár az ügyfélkapus vagy azon keresztül létrehozott kódjaikkal, jelszavaikkal.

Fotó: Varga Mihály Facebook-oldala