2023.11.29., szerda - Taksony
Budapest: 3o - 3o
Az ország 19 megyéjében

Földrengés volt a Fülöp - szigeteken, két ember meghalt

Tirex | 2023. november 18. - 11:00
Földrengés volt a Fülöp - szigeteken, két ember meghalt

A jelentések szerint szökőárra nem kell számítani.

Erős, 6,7-es földrengés rázta meg a Fülöp-szigetek déli pontját pénteken. Eddig két halálesetről tudunk, emellett rengetegen megsérültek. A lakosság egy részét evakuálták, a helyi épületekben jelentős károk keletkeztek.

A Richter-skála szerint 6,7-es erősségű földrengés rázta meg pénteken a Fülöp-szigetek déli részét, - írta meg az Index.

A földmozgás helyi idő szerint pénteken 16:14-kor történt, a Mindanao-szigettől 60 kilométeres mélységben. A rengéseket több szomszédos tartományban is érezték.

A Fülöp-szigeteki Vulkanológiai és Szeizmológiai Intézet jelentése szerint a térségben nem kell szökőárveszélyre készülni.

A General Santos Nemzetközi Repülőtér utasait kimenekítették a helyszínről. Az epicentrumhoz közeli Glan tengerparti városban több épület megrongálódott, és az áramszolgáltatás is szünetel. Koronadal városában egy bevásárlóközpontban keletkeztek súlyosabb károk.

A Fülöp-szigeteki szeizmológiai intézet további utórengésekre figyelmeztette a lakosokat. A terület az egyik legaktívabb geológiai térségnek számít. A délkelet-ázsiai szigetország az úgynevezett csendes-óceáni Tűzgyűrű mentén fekszik, így viszonylag gyakoriak a földrengések.

Fotó: Ricardo Raguini / CJ Ericson Garcia / AFP