2024.03.01., péntek - Albin
Budapest: 13o - 14o
Az ország 19 megyéjében

A munkába járás lényegesen többe kerül, mintha otthonról dolgoznánk

Tirex | 2023. november 12. - 09:30
A munkába járás lényegesen többe kerül, mintha otthonról dolgoznánk

A hibrid munkavállalók jóval többet költenek azokon a napokon, amikor az irodából dolgoznak, mint amikor otthonról végzik munkájukat.

A pluszköltség nagy részét az ebéd, a kávé és a parkolás jelenti.

A pandémia óta világszerte milliók munkavégzése változott meg. Egyre többen dolgoznak otthonról vagy hibrid munkarendben. Egy friss kutatás most azt vizsgálta, többet költünk-e akkor, ha meg kell jelennünk az irodában, mint a home office-os napokon.

Az Owl Labs nemrégiben tette közzé úgynevezett State of Hybrid Work jelentését, amihez a kutatásban kétezer, teljes munkaidőben dolgozó amerikai vett részt. A vizsgálatba olyanokat vontak be, akik legalább kettő, vagy annál több főt foglalkozó vállalatnál dolgoznak, tehát az egyéni vállalkozók nem szerepelnek a mintában, - írta meg a Food&Wine nyomán a Roadster

A válaszadók hatvanhat százaléka irodában, huszonhét százalék hibrid munkavégzésben dolgozik, hét százalék pedig távmunkás.

A hibrid munkarendben dolgozók negyvenöt százaléka heti három napot tölt az irodában. Ötvennyolc százalékuk a beérkezést követően kávézik, társasági életet él, majd a nap hátralévő részében aktívan végzi munkáját. Azonban a bejárás többletköltségekkel jár számukra, huszonkilenc százalékuk pedig az ingázás miatt béremelést is elvárna a munkáltatójától.

Huszonnyolc százalékuk azt szeretné, ha az irodában ingyenes, vagy részben támogatott étel és ital várná.

Az ok nem véletlen. A megkérdezett hibrid munkarendben dolgozók nagy része arról számol be, hogy jóval többet költenek étkezésre azokon a napokon, amikor irodai környezetben kell dolgozniuk, mint akkor, ha home office-ban vannak. Emellett jelentősek az ingázáshoz kapcsolódó költségeik is, de sokan fizetnek a parkolásért is.

Kiemelt fotó: Pixabay