2023.11.29., szerda - Taksony
Budapest: 3o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Vona Gábor adott interjút a frisshirek.hu-nak

Zimon András | 2023. október 01. - 11:00
Vona Gábor adott interjút a frisshirek.hu-nak

A frisshirek.hu Magyar Közöny című podcastjának Vona Gábor, az egykori Jobbik-vezér volt a vendége. 

Újra Magyar Közöny! A politikai-és közéleti tartalmat kendőzetlenül kínáló, kéthetente jelentkező műsor legfrisebb adásának volt a vendége Vona Gábor. A nemrég megalakult 2RK nevű párt elnöke adásunkban elmondta, hogy levonta a következtetéseket az eddigi politikai pályafutásából és egy teljesen megújult, az ország konkrét problémáira fókuszáló platformot hozott létre.

Véleménye szerint: „A NER azért nagyon sikeres, mert letapogatta a magyar társadalmat és a sebein keresztül láncolja magához és abuzálja a lakosságot Orbán Viktor.”

Természetesen az egyik legaktuálisabb kérdés a beszélgetésben a pártfinanszírozás kérdésköre volt, például az, hogy a Második Reformkor miből fogja tudni felépíteni magát a jövőben, arra a kérdésünkre a pártelnök, hogy Simicska Lajost, az egykori Jobbikot támogató milliárdost megkereste-e, Vona Gábor egyértelmű választ adott:

„2018-óta nincs semmilyen kapcsolatom Simicskával”

Az ország jövőjét közvetlenül meghatározó folyamatok, úgymint a helyünk Európában, az orosz-ukrán konfliktus vagy az oktatás és az egészségügy helyzete is szóba került a Magyar Közönyben. Amire Vona konkrét megoldásokat is javasolt.

„Nem akarunk kritikátlanul nyugatmajmolók lenni, sem a nyugat lábtörlőjének a szerepét játszani. De az ország szövetségi-és kulturális rendszere a nyugathoz tartozik.” – összegezte a mondandóját a történész-politikus.

Majd úgy folytatta, hogy a NATO és az EU ma egy rendszerhibának tekinti Magyarországot, amely jobb, ha nem is lenne a rendszerben.

A legégetőbb belpolitikai folyamatokat tekintve Vona Gábornak arra a kérdésünkre is válaszolt, hogy miként szeretnék megoldani azt a problémahalmazt - hogyha hatalomra kerülnének - amit a NER épített fel az évek alatt, azt a választ kaptuk, hogy:

„a stratégiai tervünk nagyon apró lépésekben van felépítve, nem léphetünk nagyot, mert abba beletörhet a bokánk”   

A beszélgetésben persze amellett sem mentünk el, hogy vajon mi lehet az ellenzék sorsa vagy a szerepe a NER szinte minden területet leuraló politikai ideológiájával szemben. A 2RK vajon összefogna a többi ellenzéki párttal és, hogy kinek és hogyan van esélye Orbánékkal felvenni a versenyt az elkövetkező választási helyzetekben, az a pártelnökkel folytatott eszmecserénkből természetesen kiderül. Nézzék a Magyar Közöny legfrissebb adását!