2023.10.03., kedd - Helga
Budapest: 12o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Plusz pénzhez juthatnak a pedagógusok

BFM | 2023. szeptember 17. - 14:30
Plusz pénzhez juthatnak a pedagógusok

Már csak négy napjuk van jelentkezni a Köbüki néven elindított tanári tehetséggondozási ösztöndíjprogramra - jelentette be Csák János kulturális és innovációs miniszter, mellyel új tanári tehetséggondozási ösztöndíjat indul el.

Keressük együtt a tehetségeket és ismerjük el a tehetséggondozó tanárokat! A tehetséggondozásban kimagasló munkát végző tanárok havonta nettó 75 ezer forint ösztöndíjra pályázhatnak, amely 10 hónapon át, szeptembertől júniusig jár - áll a bejegyzésben, melyet az ATV Híradója szúrt ki.

Csák János a bejegyzéshez kapcsolódó videójában azt mondta, életünkben a legnagyobb formáló hatást a családunk, a szüleink és a tanáraink teszik. Tisztelet a tanároknak, akik a jövő nemzedékeit nevelik! - mondta a miniszter.

Annak érdekében, hogy minél hamarabb megtaláljuk a tehetségeket, a KIM új tanári tehetséggondozási ösztöndíjat indít Köbüki néven. Az ösztöndíj azt szolgálja, hogy azok a tanárok, akiknek a tevékenysége során a tehetséges gyerekek tovább tudnak tanulni, ki tudnak teljesedni, anyagi támogatást kapjanak - mondta.

Közölte, az ösztöndíj kiterjed a matematikára, fizikára, kémiára, biológiára, földrajzra, magyar irodalomra és nyelvre, történelemre és az ének-zenére

- közölte az MTI.

A miniszter azt kérte a pedagógusoktól és a szülőktől, "ha olyan tanárt ismernek vagy ők maguk olyanok, akkor jelentkezzenek" az ösztöndíjra. A Köbüki ösztöndíjasok személyét a Nemzeti Pedagógus Karral együttműködésben választják ki a szakemberek - mondta.

Fotó: Csák János Facebook-oldala