2023.10.03., kedd - Helga
Budapest: 10o - 13o
Az ország 19 megyéjében

A héten majdnem évszázados rekordot döntött az időjárás

frisshirek.hu | 2023. szeptember 17. - 07:00
A héten majdnem évszázados rekordot döntött az időjárás

Mutatjuk, mi vár ránk ma.

Szeptember első két hetében országos átlagban 28,3 Celsius-fokig melegedett a levegő, ami a második legmagasabb a 20. század eleje óta, és mindössze 0,1 fokkal maradt el az 1954. évi rekordtól. A legnyáriasabb őszi napunk eddig szeptember 12. volt, amikor 31,4 fok volt a legmagasabb hőmérséklet az országban. 

Az aktuális előrejelzések alapján a következő napokon is maradnak a nyárias hőmérsékletek, várhatóan 27 és 28 fok közötti átlagos maximumokkal. Ami a vasárnapot illeti, napközben napos időre számíthatunk általában kevés, de az ország keleti harmadán több gomolyfelhővel, ott zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Emiatt

első fokú figyelmeztetést

adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat négy északkeleti vármegyénkre - Hevesre, Borsod-Abaúj-Zemplénre, Hajdú-Biharra és Szabolcs-Szatmár-Beregre -, ahol elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 29 fok között valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 18 fok között alakul. 

Fotó: Frisshirek.hu