2024.03.01., péntek - Albin
Budapest: 12o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Tanár nélkül nincs jövő - a Megoldás Mozgalom is kiáll az oktatásért

Datki Szabolcs | 2023. szeptember 01. - 11:43
Tanár nélkül nincs jövő - a Megoldás Mozgalom is kiáll az oktatásért

Mintegy száz aktivista, több tucat autóval tartott figyelemfelhívó akciót Budapesten, mellszélességgel kiállva az oktatók és diákok mellett. A már elhíresült: Tanár nélkül nincs jövő! - szlogent felkaroló Megoldás Mozgalom az iskolakezdés napján akciójával, arra hívja fel a figyelmet, hogy a pedagógushiány, több iskolában már a művelődéshez, oktatáshoz való alapjog biztosítását veszélyezteti.

A frisshirek.hu, következetesen követte és folyamatosan beszámolt a diáktüntetésekről, számos tudósítás, exkluzív interjú is megjelent hasábjainkon. Lapunk irányultsága eleve, szociálisan érzékeny és környezettudatos híroldalunk meszemenőkig egyetért és megjelenít minden olyan gondolatot és kezdeményezést, amely a demokratikus berendezkedést és a nyilvánosságot szavatolja. 

A pedagógusok méltatlanul alulfizetettek, a presztízsük megtépázott, a bérük rendezésére tett korábbi kormányzati intézkedések, ígéretek eddig kudarcot vallottak. A szakszervezetek által említett 16.000-es pedagógushiányt mindenki érzi a saját bőrén, Magyarországon nincs olyan iskola, ahol ne okozna napi gondot a megfelelő tanárlétszám elérése. 

Maruzsa Zoltán, köznevelési államtitkár csak úgy, kimondta nemrég: Van fedezet a tanárok 10 százalékosnál nagyobb béremelésére, amiről mi is írtunk. Porszemhintés, mert egy kiéheztetett, ellehelenített ágazatnak nem ígéretek kellenek, hanem egy tűpontos válasz, hogy mi lesz holnap, vagyis ma (!) a gyerekeink jövőjével. Az oktatás, befektetés! Magyarország következő évtizedeit teszi parkolópályára azzal a kormány, hogy a korábbi kormányokhoz hasonlóan, Orbán Viktor regnálása sem tekinti prioritásnak a jövő nemzedék képzését!

Tanárok nélkül nincs jövő, ezt minden magyar politikusnak szem előtt kell tartania!

- jelentette ki Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom elnöke a felvonuláson.

A Megoldás Mozgalom szerint minden olyan kormányzati intézkedést, beruházást fel kell függeszteni, amely pazarló, és amely elveszi a pedagógusok béremelésétől a lehetőséget!

Ha több milliárd forint rendelkezésre áll a kormányzati kommunikációra, plakátolásra, Vodafone-ra, akkor mérlegelni kell, melyik kiadás a stratégiailag fontosabb befektetés: az oktatás, vagy a Vodafone, vagy a plakátok

– tette hozzá a pártelnök, a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Az akcióról készült felvételeket megtekintheti IDE kattintva

Fotó: