2024.02.22., csütörtök - Gerzson
Budapest: 4o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Keresztény Zoltán: "arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy 33 év alatt hova jutott ez az ország"

Zimon András | 2023. augusztus 27. - 08:00
Keresztény Zoltán: "arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy 33 év alatt hova jutott ez az ország"

Exkluzív ! Mini-interjút adott a frisshirek.hu-nak Keresztény Zoltán jogász-aktivista, aki legutóbb egy páncélszekrényt vitt Mészáros Lőrinc budai luxusvillájához, azza a felirattal, hogy adja vissza a magyarok pénzét, de hogy mi történt akkor a villánál, azt eddig senki sem tudta, mi megkérdeztük.

F.H : Egy páncélszekrényt felvinni a budai-hegyekbe nem kis teljesítmény, hogyan cipeltétek fel ?

K.Z : Olyan péncélszekrényt kerestünk, aminek van egy mérete, s mint szemléltető eszköz betöltse a szerepét, de ugyanakkor ketten vittük fel, hog elbírjuk. Olyan 80 kilós lehetett ez az alkalmatosság, úgyhogy ezt még tudtuk kezelni. Nem volt egyszerű, mert lejtett az az út, ahol Mészáros a családjával lakik. Ki kellett támasztani az oldalát, hogy nehogy felboruljon, de azért megoldottuk.

F.H : Mi történt a villánál pontosan?

K.Z: Megérkeztünk kora reggel a villához, leparkoltunk, majd odaállítottuk a páncélszekrényt. Azonnal megis jelent két biztonsági őr. Nagyon intelligensek és kulturáltak voltak, közölték velünk, hogy tudják, hogy közterületen vagyunk, de ne próbáljunk meg senkinek gondot okozni, ha lehetséges, majd megkérdezték, hogy a házat fotozzuk-e, mi közöltük velük, hogy igen, erre visszamentek a házba és ott me gis szűnt velük a kommunikáció. Már nem jöttek vissza hozzánk. Az egyik szembeszomszéd jött még ki, aki jókedvel fotózni kezdte a szekrényt.

F.H: Mi lett a páncélszekrény sorsa?

K.Z: Természetesen otthagytuk, de az volt a célunk, hogy Mészáros észbe kapjon, a hihetetlen mértékű vagyonából, amihez juttatva lett és rájön arra, hogy ezt a vagyont nem a tehetsége, a szorgalma miatt kapta, akkor tudjon visszaadni belőle az embereknek. Hogy mi lett a szekrény további sorsa azt nem tudjuk. Az ország most olyan erkölcsi és gazdasági szintre süllyedt, hogy óriási szükség lenne erre a pénzre, akár a kórházaknak vagy az iskoláknak is. Ha van Mészárosban és az oligarcha társaiban még valamiféle szociális érzékenység, akkor most megtehetik, hogy visszaadnak a vagyonukból valamit. A politikai maffia ellen harcolunk, ahogy eddig is tettük! Amikor Orbán Brüsszelben megkérdezte, hogy hol a magyarok pénze, mi úgy gondoltuk, hogy segítünk neki megtalálni…

F.H : Mi alapján választjátok ki ezeket a szimbolikus témákat ? Gondolok itt a Nógrádi vagy a Bayer-ügyre, de említhetném az orosz-emlékmű akciótokat is.

K.Z : Olyan fajsúlyos témákat választunk, amelyek arra hívják fel a figyelmet, hogy a rendszerváltás óta, de leginkább 2010-től folyamatosan felgyorsultak a destruktív folyamatok az országban. Szóval arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy 33 év alatt hova jutott ez az ország. Nem elírás a 33 év, hiszen 1990-ig is tartott egy majd tíz éves konszolidációs folyamat. Ezeket az általunk kiválasztott témákat teljesen erőszakmentesen, senkit sem sértve - de hatásos szemléltető eszközökkel igyekszünk bemutatni.

F.H : Mit jelent az, hogy ti? Kik vagytok valójában?

K.Z : Ez egy civil csapat, amely szeretné kifejezésre juttatni a véleményét a hazai közéletben.

F.H : Hányan vagytok ?

K.Z : Néhány tucat emberről beszélünk jelen pillanatban, akik összedugják a fejüket és megbeszélik mi legyen a következő akció. Ez egy barátokból, ismerősökböl verbuvált csapat.

F.H : Nem féltek a politikai retorzióktól?

K.Z: Nem, az igazság a mi oldalunkon áll! Olyan témákról beszélünk, amikről nem esik szó a mostani közéletben. A posztkommunista figurákat a mai rendszer átvette és ezek az emberek ma influenszerekként alakítják a közvéleményt. Lásd Nógrádi! Az külön érdekesség, hogy Orbán Viktor miért találja meg ennyire könnyen a hangot a volt kommunista ügynökökkel, akik lehettek a KGB tagjai is, úgy mint Putyin vagy Kirill pátriárka. Ezekkel a volt ügynökökkel építi a politikai hatalmát. Ez elég furcsa.

F.H : Hol lehet titeket elérni? Van például Facebook-csoportotok?

K.Z: Egyelőre az én Facebook-oldalamon szoktunk kommunikálni. Már a következő meccsre koncentrálunk, hamarosan újra jelentkezünk.