2023.10.03., kedd - Helga
Budapest: 10o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Laminált papírlap volt a rendszámtábla helyén

frisshirek.hu | 2023. június 09. - 15:44
Laminált papírlap volt a rendszámtábla helyén

A rendőrség előző napra vonatkozó baleseti összefoglalója alapján más érdekesség is történt. Éjjel az M6-os autópályán Őcsény magasságában egy ismeretlen kocsi ismeretlen sofőrje 650 ezer forintos kárt okozott azzal, hogy a szalagkorlátnak ütközött.

2023. június 8-án egy anyagi káros balesetről érkezett bejelentés - közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Anyagi káros baleset történt éjjel 0 óra 40 perc és délelőtt 9 óra 35 perc közötti időben az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán Őcsény térségében. Ismeretlen személy, ismeretlen rendszámú, színű és típusú -vélhetően teherautóval -közlekedett a bal pályatesten. Haladása során nem a jármű sajátosságainak megfelelően választotta meg a sebességét, ezért a 148-as kilométerszelvényben letért a jobb oldali kavicsos padkára és érintőlegesen nekiütközött a szalagkorlátnak, majd adatai hátrahagyása nélkül távozott. A szalagkorlátban 650.000 forintos kár keletkezett, feltehetően a jármű kerekei is megrongálódtak.

Az egyenruhások a csütörtöki nap folyamán több olyan járművezetőt is igazoltattak, akiknél a szonda pozitív értéket jelzett. Az M6-os autópályán egy 37 éves férfi, Szekszárdon a Tartsay utcában egy 67 éves férfi, a Hunyadi utcában egy 52 éves férfi, míg Németkéren egy 54 éves férfi ellenőrzése során derült ki, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Az ittas sofőröket előállították további mintavételre, majd vezetési jogosultságukat felfüggesztették.

Az 55-ös úton egy VOLVO nyergesvontató török vezetőjét igazoltatták a rendőrök, mivel a szerelvénnyel úgy vett részt a forgalomban, hogy a rendszám helyére egy hét számjegyet tartalmazó laminált papírlap volt felrögzítve. A férfit előállították és egyedi azonosítójel meghamisítása bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.