Az esős idő nem okozott nagyobb fennakadásokat. Egy kidőlt fa és egy leszakadt távközlési vezeték mellett baleseteknél és egy kisebb tűzoltásnál kellett helytállni a vármegye tűzoltóinak kedden – közölte a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fának hajtott egy személyautó Pápa és Nagyacsád között. A pápai hivatásos tűzoltók a sofőrt feszítővágóval szabadították ki, majd kiemelték a járműből és átadták a mentőknek.

Megdőlt egy fa Pápán, egy oktatási intézmény területén. A pápai hivatásos tűzoltók a létrás tűzoltójármű kosarából motoros láncfűrésszel avatkoztak be. 

Forgalmi akadályt képezett egy leszakadt felsővezeték a balatonfüredi Déryné utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók szüntették meg a veszélyt.

Tűz keletkezett egy felújítás alatt álló házban Veszprémben, a Kollégium utcában. Két négyzetméteren csaptak fel a lángok az épületben. A helyi hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet két vízsugárral, majd átszellőztették a füsttel jelentősen telítődött épületet. A házban építőanyagok, szerszámok és gépek voltak. Személyi sérülés nem történt. (Fotók: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy)

Árokba hajtott egy személyautó a Tapolca és Zalahaláp közötti úton. A benne ülő ember ki tudott szállni, nem sérült meg. A tapolcai önkormányzati és zalahaláp-sáskai önkéntes tűzoltók elvégezték a jármű áramtalanítását és segítséget nyújtottak a jármű autómentőre helyezésében.

Fotók: Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság