Leépítést jelentettek be a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft.-nél (DKF), miután továbbra sem érkeznek uniós pénzek Magyarországra – jelentette a 24.hu. A lap szerint a tavaly tavasszal még 180 feletti létszámú állami cégnél jelenleg 120 ember dolgozik, de két körben legalább a felüket elbocsátják.

A céget 2021-ben alapították, tulajdonosi jogait a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda fennhatósága alá tartozó  Digitális Magyarország Ügynökség Zrt. (DMÜ) gyakorolja, amelynek ügyvezetője a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke, Guller Zoltán, akit az állam által felvásárolt Vodafone vezetésébe is beültettek.

Feladatuk a nagyobb állami hivatalok, állami cégek költségvetési és európai uniós projektjeinek felügyelete, de a megvalósításban is részt kellene venniük. Uniós támogatás hiányában nincs munka, vagy ha van, nagyon kevés. Az egyik dolgozó elmondása szerint

az elmúlt időszakban nem kevés malmozás is volt.

A munkatárs szerint a tavalyi választások után kezdett romlani a helyzet, elvették a 13. és 14. havi fizetéseket, majd leváltották a korábbi vezérigazgatót.

Fotó: pixabay.com