A Zala Vármegyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint, több alkalommal is be kellett avatkozniuk.

Kidőlt fa okozott forgalmi akadályt a 7362-es úton, Nemesrádó külterületén, ott a keszthelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. 

Zalaszentgrót térségében nyolc méter magas fa dőlt a 7352-es útra. A település önkormányzati tűzoltói motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. 

Balatonberényben az áteresz eltömődése miatt nagy mennyiségű esővízzel telítődött egy árok, a felgyülemlett csapadék pedig egy garázst is veszélyeztetett.  A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók szivattyúval eltávolították a vizet az árokból, az átereszt pedig kitisztították, hogy biztosítsák a további vízmennyiség zavartalan elfolyását. Az egység ezt követően a garázs elől is eltávolította a vizet. 

Hévízen a Park utcában a gyalogos közlekedést veszélyeztette egy kidőlt fa, ami fennakadt egy másik fán. A keszthelyi hivatásos, valamint a helyi és az alsópáhoki önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fákat. 

Alsónemesapáti térségében a 76-os főútra dőlt egy nagyméretű fa. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt. 

Nagypáliban nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze a heves esőzés miatt igen rövid idő alatt, egy Arany János utcai lakóház előtt, ami a garázsba is betört. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a vizet szivattyúkkal távolították el.

Zalaegerszegen egy kidőlt akácfa okozott forgalmai akadályt  Zelefánál, a 7406-os úton. A helyi hivatásos tűzoltók a fát az útról eltávolították.

Fotó forrása: Zalai utak királyai Facebook-csoport