A kiállítás sorozat pályázatát a Magyar Elektrográfiai Társaság, és a Neumann Társaság által megrendezett kiállítással kapcsolták össze.

A díjakat Karikó Katalin adta át Budapesten az A22 galériában, június 3-án. A Neumann 120 emlékév keretében meghirdetett Hommage à Neumann című pályázat ünnepélyes díjkiosztóján Papp Pala László kapta a fődíjat. A több mint 100 beadott pályamű közül lett a legjobb a kaposvári oktatóé.

A díjakat azért Karikó Katalin adta át, mert idén ő kapta a Neumann Trásaság legnagyobb eKarikó Katalin és kutatótársainak munkája megnyitotta alismerését  a Neimann János Professzori címet.

Karikó Katalin és kutatótársainak munkája megnyitotta az utat az mRNS készítmények mellékhatásmentes és magas hatásfokú alkalmazása előtt. Eredményei közvetlenül hozzájárultak a hatékony SARS-CoV2 elleni vakcina kifejlesztéséhez, valamint az mRNS tumorellenes és géncserés terápiában történő felhasználásához. 2023-ban a Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus munkáját ismerte el a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szenátusa és a Neumann Társaság  a Neumann János Professzori címmel - olvasható a díjazás kapcsán az njszt.hu oldalon.

Fotó: njszt.hu