A fiúk rengeteget harcoltak, dolgoztak azért, hogy Európa legjobb csapatai ellen játszhassanak a szuperligában. Önmagában is óriási eredmény, hogy ebben a sportágban messze a mi súlycsoportunk feletti városokkal, Prágával, Lipcsével, Milánóval, Párizzsal vagyunk egy ligában. Már most nagyon büszkék lehetünk a csapatunkra!

közölte Cser-Palkovics András. Úgy tűnik, Székesfehérvár polgármestere is a Fehérvár Ethroners szurkolói közé tartozik, de ha mégsem, akkor szép gesztus volt tőle, hogy a mérkőzés előtti napon kiírta

Uraim, Koronázók! Szurkolunk nektek holnap, szurkolunk az egész szezonban! Hajrá!

A fehérvári gárda első magyar csapatként indult el a legjobb európai együttesek számára indított ligában, amelyben 12 mérkőzéses alapszakaszt rendeznek. A bajnokságban kilenc ország 17 együttese vesz részt három csoportba osztva, a csoportgyőztesek, valamint az összesítés további három legjobb csapata jut a rájátszásba, amelynek első körében az első és második kiemelt nem lép pályára – magyarázta az MTI.

A bemutatkozó mérkőzésen kicsit talán lámpalázasan kezdett a magyar együttes. Az első negyed rögtön Thunder TD-vel indult, a tavalyi német bajnokság, a GFL TD királya Aaron Jackson szerzett pontokat – számolt be a Fehérvár Ethnorers közösségi oldalán. Ahogy írták, bár a hazai csapat ezt követően egyre inkább stabilizálta játékát – és egy labdaszerzés után majdnem pontot is szerzett –, szerencsétlenségére Jerod Evans, a Fehérvár irányítója kulcs szituációban ejtette el a labdát – a berlini red zone-ban –, amit az ellenfél kíméletlenül visszahordott, így egyenlő állás helyett 0-14-el fordultak a második negyedre a csapatok.

A folytatásban az Enthroners sorban állította meg a német rohamokat, a támadóalakulat azonban továbbra is kereste a játékát, viszont Szőke Péter mezőnygóljával a hazai csapat 3-0-ra meg tudta nyerni a második negyedet. A harmadik negyedben újra labdavesztés történt, ami ismét német TD-t jelentett. Az utolsó negyedet 7-0-ra, a mérkőzést pedig 36-3-ra veszitették el a Koronázók.

Bejött a papírforma, azonban a székesfehérvári gárda nem tört le, bejegyzésükben hangsúlyozták, büszkék arra, hogy az elit ligát elhozhatták Magyarországra.

Az erőviszonyokat meghazudtolva szerettünk volna egy szoros mérkőzést játszani, ami sajnos most nem sikerült, ennek ellenére örülünk, hogy itt lehetünk és örülünk hogy elhozhattuk Magyarországra az európai topfutballt. Büszkék vagyunk hogy a European League of Football elitligájának általunk Magyarország is részese lehet és hisszük azt, hogy igenis az ilyen mérkőzések a csapat és az egész hazai futball fejlődésének valódi útja, még akkor is ha a korábbi években megszokott győzelmi sorozatok egy darabig biztosan nem fognak megismétlődni Székesfehérváron.

A Fehérvár Enthroners egy hét múlva a 2021-ben bajnok Frankfurt Galaxy csapatát látja vendégül. Ez azt jelenti, hogy a mostaninál is nehezebb mérkőzés vár rájuk, és nagyon számítanak  – ahogy írták –, „a legjobb magyar szurkolótábor” támogatására. Ugyanis az első mérkőzésen is érezték, mit jelent, ha mögöttük állnak.

Nagyon köszönjük a közel kétezer néző elemi erejű támogatását, igazán megható volt, amikor a mérkőzés végén a végeredmény ellenére zúgott a „Szép volt fiúk!”

Fotó: Fehérvár Ethroners Fb-oldala