Miskolci piknik néven rendeznek szeptember 22. és 24. között belvárosi bor-, gasztro-, és sörfesztivált a borsodi vármegyeszékhelyen – jelentette be közösségi oldalán Veres Pál, Miskolc polgármestere, aki hozzátette, városvezetőként büszkén áll a program mellé.

Hiszek abban, hogy ahogyan a történelemben már sokszor, Miskolc képes újrafogalmazni önmagát és viszonyát a változó világhoz. Legutóbb, a 2000-es évek elején jutott kulcsszerep a turizmusnak és a kultúrának, így az egykori acélvárost rövidesen teljesen máshogy kezdték emlegetni, és Miskolc turisztikai és kulturális szempontból is igazi négy évszakos várossá tudott válni – szögezte le.

Mint fogalmazott, a márciusi Kocsonyafesztivál, a májusi XI. Avasi Borangolás rekordot döntő látogatószámai, vagy éppen a Miskolci Egyetemi Napok sikerei azt mutatják, hogy igenis jól teszi a város, ha jó ügyek mellé áll. Ilyen az Avas pincekultúrája, az Egyetemmel való kapcsolat, a miskolci sörfesztiválok tradíciója, vagy éppen a napokban oly sok elismerést szerzett miskolci gasztro-kultúra.

A városvezető hangsúlyozta, hisz benne, hogy a fent felsorolt az értékek újra felteszik Miskolcot a térképre és egy újabb nagy rendezvénnyel egy arcunkat megmutatva lassan négy évszakos fesztiválváros lehetünk.

– Hiszek abban, hogy meg kell óvnunk, meg kell becsülnünk és okosan kell használnunk mindent, ami érték, mert ezek a mi értékeink – ezek az az értékek mi vagyunk – zárul a közlemény.

A Miskolci Pikniket tehát szeptember 22. és 24. között, a néhány héttel a 19. Cinefest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál (szeptember 1-9.) után rendezik meg.

Fotó: Veres Pál Facebook