Az elmúlt hétvégén két súlyos sérüléses, egy könnyű sérüléssel járó, továbbá nyolc anyagi kárral végződő közlekedési esemény történt megyénk útjain – tette közzé baleseti összefoglalóját a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Pénteken három anyagi káros balesetről érkezett bejelentés. Szekszárdon a Béri Balogh Ádám utcában egy 20 éves medinai fiú közlekedett autóval, amikor a sebességét nem megfelelően választotta meg. Haladása során áttért a szemközti sávba, lesodródott az útról és egy fának ütközött, majd visszacsapódott az útra. Mivel a sofőr nem használtan a biztonsági övet, 10.000 forintos közigazgatási bírságot kapott és három büntetőpontot. A baleset okozásáért a felelősségét elismerte.

Bonyhád területén a 6-os számú főút, Zrínyi utca és Deák utca kereszteződésében történt baleset késő este. Egy nő közlekedett Kakasd irányából Hidas irányába, amikor a kereszteződésbe behajtva egy neki jobbról érkező autónak ütközött. A sofőrök elmondása szerint mindketten szabad jelzés alatt hajtottak a kereszteződésbe. A felelősség megállapítását szabálysértési eljárásban vizsgálják a rendőrök.

Dunaföldvár térségében egy figyelmetlen előzés miatt történt baleset. Egy férfi közlekedett egy Citroennel a 6-os úton, majd a 83-as kilométerszelvénybe érve egy előtte haladó kocsi előzésébe kezdett. A manőver megkezdése előtt a sofőr figyelmetlen volt, így nekiütközött egy, az előzését már megkezdő BMW-nek.

Szombaton három sérüléses és három anyagi káros balesetről érkezett bejelentés. Reggel, röviddel nyolc óra előtt egy paksi nő közlekedett az 5112-es számú úton Fadd irányából, mikor az 51366-os számú számú mellékút kereszteződéséhez érve, balra bekanyarodott. Figyelmetlensége miatt – az előtte haladó autó takarásában – nem észlelte, hogy szemből érkezik egy autó, így nekiütközött. A vétlen jármű egyik utasa súlyosan, míg a sofőr és egy másik utasa könnyebben megsérült.

Délután 16 óra 50 perc körüli időben az 5112-es úton történt személyi sérüléssel járó baleset. Egy 20 éves férfi közlekedett motorkerékpárral Tolna irányából Szekszárd irányába, mikor az M6-os autópálya 138-as kilométerszelvény lehajtójának kereszteződéséhez érve a motorkerékpár elejével nekiütközött egy, a lehajtóról érkező, és elé bekanyarodó autó hátuljának. A baleset során a motoros az úttestre esett, súlyos sérülést szenvedett. A felelősség megállapítása céljából, a Szekszárdi Rendőrkapitányságon büntető eljárást indítanak.

Az elsődleges adatok alapján este hét óra körül egy 17 éves mucsi fiú közlekedett Kisvejke irányából Závod irányába egy kipróbálásra kölcsönkért motorkerékpárral, 14 éves utasával. Haladása során ismeretlen okból, ismeretlen helyen – feltehetően a 6537-es számú mellékúton – elesett. Az elesést követően a résztvevők elhagyták a helyszínt. A balesetről utólag, 22 óra 40 perckor tettek bejelentést. Az esés során a sofőr és utasa is könnyebben megsérült. Mint kiderült, a fiatalember nem rendelkezik vezetői engedéllyel, esetében a szonda is pozitív értéket jelzett és korábban volt már eltiltva a vezetéstől. Ellene büntető- és szabálysértési eljárás is indul.

Ismeretlen személy, ismeretlen rendszámú és típusú járművel okozott balesetet Fürgeden reggel nyolc óra és délután három óra közötti időben. A sofőr a Kossuth Lajos utcában a Kultúrház irányából a központ irányába haladt, mely során a tsz telep előtt jobbra letért az útról, ahol megrongált egy villanyoszlopot, majd adatai hátrahagyása nélkül távozott.

Faddon, a sertéstelepi úton történt egy vaddal ütközés, míg Pakson egy nagyáruház parkolójában koccant egy sofőr autójával álló kocsinak.

Vasárnap 14 óra körüli időben egy bajai nő közlekedett a 63-as számú főúton Szedres irányából a 6-os számú főút irányába. Haladása során a két főút kereszteződésében figyelmetlenségéből adódóan nem vette észre a neki jobbról, Szekszárd irányából Paks irányába védett úton közlekedő kocsit. Az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzés utasítása ellenére kihajtott és a már lassító és jobbra lehúzódó vétlen jármű bal oldali, hátsó részének nekiütközött. A balesetben senki nem sérült meg.

Délután fél öt körül egy férfi közlekedett autóval az 56-os számú főúton Várdomb irányából Bátaszék irányába. Haladása során a főutat keresztező 46-os számú vasúti vonal 171-es szelvényében található vasúti átjáró tilos jelzését figyelmetlensége miatt nem észlelte kellő időben, az átjáróba hajtott, így nekiütközött a félsorompó csapórúdjának, amely az ütközéstől letört.

Kiemelt képünk illusztráció, forrása: pixabay.com, a cikkekben található fotók forrása: police.hu