2023.09.30., szombat - Jeromos
Budapest: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

„Örökéletű fénylények vagyunk” – ezért nem fél a haláltól Pataky Attila

frisshirek.hu, 2023. június 04. - 11:30
„Örökéletű fénylények vagyunk” – ezért nem fél a haláltól Pataky Attila

Pataky Attila a Borsnak nyilatkozott arról, hogyan viszonyul az elmúlás és a halál témaköréhez. "Ahogy anyukámtól tanultam: kicsikém, minden nap le kell hajolni minden boldogságmorzsáért, mert nem tudhatod, hogy másnap reggel felébredsz-e" – fogalmazott.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Pataky vallott arról is a lapnak, ha másnap magához szólítaná őt a mindenható, hiányérzet nélkül indulna útnak.

"A 70 éves születésnapomra megkaptam azt a csodát az égtől és a feleségemtől, hogy végképp megértettem: semmi és senki nem az enyém. Olyan kegyes a jó Isten, hogy mindig egy-egy napra kölcsön kapom még. Ezzel mindenki így van, csak nem tudják, vagy nem akarják tudatosítani magukban, nem merik elfogadni a tényt. Így, hogy elfogadtam, végképp könnyebb. Van hol laknom, gyönyörű a házam, gyönyörű a környék, csodaszép a párom és az életem, fantasztikus barátaim vannak. Ha holnap menni kellene, nagyon nyugodt lélekkel tenném különösen azért, mert tudom, hogy örökéletű fénylények vagyunk"

– magyarázta.

Patakyamiótaközel került a "másvilág kapujához", másképp szemléli az életét.

Van néhány stent a szívemben, és toltak már néhányszor a műtő felé. Amikor ott voltam egy szál lepedővel letakarva, akkor azt mondtam: teremtő Istenem, testem-lelkem kezedbe ajánlom és menjünk! Az egészségem rendben van, úgy vagyok vele, ha  minden nap teszek érte, akkor még sok van bennem.

Fotó: Pataky Attila Facebook-oldala