2023.09.30., szombat - Jeromos
Budapest: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Terhes transznemű férfi szerepel a brit Glamour címlapján

frisshirek.hu, 2023. június 02. - 11:43
Terhes transznemű férfi szerepel a brit Glamour címlapján

A brit Glamour magazin júniusi számának Logan Brown van a címlapján, aki transznemű férfiként esett teherbe nembináris partnerétől - írta meg a 24.hu. Az újság ezzel akar megemlékezni az idei Pride-hónapról.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A brit állampolgár története azóta megjelent a Glamour magyar nyelvű kiadványának portálján is, amelyben a 24.hu szemléje szerint az olvasható, hogy egy reggel ébredt fel a furcsa érzés Brown-ban:

Elvégeztem egy terhességi tesztet, és pozitív lett. Egy ideig nem kaptam tesztoszteront néhány egészségügyi probléma miatt. Olyan volt, mintha az egész világom megállt volna. Hogy minden, az egész férfiasságom, amiért olyan sokáig és olyan keményen dolgoztam, mintha teljesen eltűnt volna

- mesélte a férfi, aki a megdöbbenés után hosszan átbeszélte a történteket párjával, és úgy határoztak, hogy

megtartják és felnevelik közös gyermeküket.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

GLAMOUR Hungary (@glamourhungary) által megosztott bejegyzés

Brown beavatta az olvasókat abba a dilemmába is, amely a döntést megelőzte. Elmondta, hogy azért nem akarta elvetetni a gyermeket, mert egy soha vissza nem térő lehetőségnek ítélte azt az életében. A terhessége nem jelentett egyet azzal, hogy nőként kell tekintenie magára, ő továbbra is egy férfi, aki biológiailag képes arra, hogy szüljön - folytatta.

Egy nagyon összetartó családban nevelkedtem, ezért egy queer kapcsolatban világra hozni egy gyermeket a lehető legjobb érzés. Úgy érzem, hogy képesek leszünk szeretni és értékelni egymást, így a lányom abban a tudatban nőhet fel, hogy mindig szeretik és elfogadják őt, bármilyen is legyen ő. Azt hiszem, hogy ez nagyon fontos dolog

- vallotta meg a magát férfinak tartó kismama a magazinban. Logan Brown és párja gyereke, Nova azóta már a világra jött.

A kiemelt kép forrása: