A Pásztói Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó járőrei pár napja, az esti órákban a Szarvasgede és Kisbágyon közötti útszakaszon egy gépjármű utasaként igazoltatták és a helyszínen elfogták azt a 40 éves, Héhalomban élő férfit, akit több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt elfogatóparanccsal köröztek

– tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mint mondta, a férfi a gyanú szerint márciusban, egy szombati napon, a déli órákban a nyitva felejtett ablakon bemászott a héhalomi önkormányzat épületébe. A hivatalban több iroda ajtaját befeszítette, kutatást végzett és egy mobiltelefont zsákmányolt, mielőtt az ablakon keresztül távozott. A betörő 160 ezer forint rongálási és 60 ezer forint lopási kárt okozott.

Megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy a drótkerítést átvágva bement egy lakatlan ingatlanba Héhalomban, és az udvarról egy betonkeverőt, a lezárt tárolót feltörve pedig szerszámgépeket lopott el 200 ezer forint értékben.

A pásztói nyomozók kihallgatását követően őrizetbe vették a 40 éves férfit. Az ellopott tárgyak egy részét lefoglalták

– közölte Király-Kollár Ramóna.

Fotó: police.hu