2023.09.30., szombat - Jeromos
Budapest: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

„Ez Európa megalázása és Oroszország terrorista akcióinak elnézése” – Az ukránok megint kíméletlenül beleszálltak Orbán Viktorba

frisshirek.hu, 2023. június 02. - 20:45
„Ez Európa megalázása és Oroszország terrorista akcióinak elnézése” – Az ukránok megint kíméletlenül beleszálltak Orbán Viktorba

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában Ukrajna várható ellentámadásáról is beszélt. Szerinte Keleten a helyzet változatlan, a háború nagyon durva fázisába lépett, majd a miniszterelnök úgy fogalmazott: „Ha támadok, háromszor akkora veszteségem lesz, mint annak, aki védekezik. Mivel Oroszország lakossága jóval nagyobb, mint Ukrajnáé, ilyen körülmények között nagy hadászati támadásokat indítani az vérfürdő.” Ezért Orbán Viktor szerint mindent meg kell tenni azért, hogy meggyőzzék a feleket a tűzszünetről és a tárgyalásokról. – Egyébként rengeteg életet fogunk elveszíteni – tette hozzá. 

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója a Twitteren reagált az elhangzottakra, szúrta ki a hang.hu. Kiemelte, Orbán ezzel újra az agresszor álláspontjára helyezkedett. 

„Orbán Viktor abszurd nyilvános álláspontja ismét demonstratív módon sérti az Európai Unió értékeit és általában a nemzetközi jogot. Ez Európa megalázása és Oroszország terrorista akcióinak elnézése. Ez az agresszor szándékos igazolása és bátorítása Ukrajna és közvetve Európa további rombolására...”

Podoljak szerint itt az ideje, hogy Magyarország felismerje, Ukrajna az ellentámadással saját területeit és lakosságát szerzi vissza, „ez pedig igazságos és kötelező”. A tanácsadó hozzátette, hogy amennyiben Orbán valóban az áldozatok miatt aggódik, akkor hívja fel „barátját”, Vlagyimir Putyint, hogy vonja ki az orosz erőket Ukrajna szuverén területéről. „Akkor vége a háborúnak. Nincs több áldozat. Egyedül a megszálló fegyveres erejének és felszerelésének teljes kivonása jelentheti a háború befejezését. Hallott bárki ilyen felhívást Orbántól Oroszországhoz?” – tette fel a kérdést a tanácsadó.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala