2023.09.30., szombat - Jeromos
Budapest: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

A háború miatt nem ér rá a honvédség, lefújták a kecskeméti repülőnapot

frisshirek.hu, 2023. június 02. - 21:15
A háború miatt nem ér rá a honvédség, lefújták a kecskeméti repülőnapot

Meglepő módon az elhibázott brüsszeli szankciók kimaradtak a mondatból. Idén ne számítsunk erre az eseményre, nem rendezik meg.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Hivatalos oldalán közölte a honvédség, hogy a honvédelmi minisztérium döntése alapján idén elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutató. Mint a közleményben írták,

a mostani háborús időkben a HM és a Magyar Honvédség számára Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első. A háborúval járó biztonsági kihívások miatt most a hadgyakorlati, kiképzési, haderőfejlesztési és katonaszakmai feladataik élveznek előnyt, ezért az augusztusra tervezett esemény elmarad.

“Elhúzódó háborúra számítunk, ezért jelentősen felgyorsult a haderőfejlesztés folyamata, nemcsak az eszközbeszerzések és a védelemipar területén, de fokozott figyelem irányul a katonák harckészültségének emelésére is”

– írták, hozzátéve, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Böröndi Gábor altábornagy, vezérkari főnök részére a haderő képességének magasabb, hadműveleti szintre emelését írta elő, amely az alakulatok számára fokozott terhelést és összpontosítást jelent.

Fotó: HM weboldala