Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt, hiába állapította meg Szekszárd közgyűlése a város polgármesterének, Ács Rezsőnek az összeférhetetlenségét, a polgármester a hvg.hu szemléje szerint az ATV híradójának beszámolójára hivatkozva nem szeretne lemondani posztjáról, sőt jogi úton támadná meg a döntést.

A helyi közgyűlés döntése hivatalosan már pénteken hatályba lépett, ám Ács aznap bement a hivatalába és közölte, hogy megtámadja.

Emellett igényt tart a fizetésére, szolgálati autójára és telefonjára is.
Tudomásom szerint ezek alapján a bérszámfejtés nem hó végével történik, hanem 25-ével. Az én olvasatomban 25-ével a munkaviszonya, és ezzel együtt a bérezése megszűnt. Az autót természetesen vissza kell venni tőle, de ennek a pontos dátumát nem tudom, mikor lesz.

– mondta Máté Péter, a szekszárdi önkormányzat fideszes frakcióvezetője.

A közgyűlés arról is döntött, hogy a polgármester feladatait egy még meg nem nevezett ügyvivő polgármester fogja átvenni. Az Éljen Szekszárd frakcióvezetője, Bomba Gábor az ATV-nek azt mondta, hogy Áccsal jelenleg nem lehet kommunikálni, „sem írásban, sem szóban. Sosem tudtuk meg, hogy aki válaszolt nekünk, az ki volt, ezért nem tudjuk, hogy miért ragaszkodik ennyire a székéhez. Lehet, hogy valami van a füle mögött”.

Szekszárdon a 2019-es önkormányzati választáson még az ellenzék volt többségben, a polgármester azonban fideszes lett. Később az egyik képviselő kilépett a többségi frakcióból, a polgármester pedig súlyos beteg lett, így az üléseken nem vett részt. Arról, hogy mi lesz most Ács Rezső sorsa, senki nem tud konkrétumot. A képviselők szerint a közgyűlés döntését nem befolyásolja, hogy a polgármester jogi útra tereli-e az ügyet, vagy sem.

Fotó: Ács Rezső Facebook-oldala