Búcsúzzunk el közösen Györgyitől úgy, ahogy ő akarná, és emlékezzünk rá együtt, vidáman

- írta közösségi oldalára szerdán barátja és zenésztársa, Falusi Mariann az MTI szemléje szerint. Az emlékezők jöjjenek színes ruhában, és ne hozzanak virágot.

Az erre szánt összeget utaljátok át bármelyik civil szervezetnek, amiről úgy gondoljátok, hogy Györgyi is egyetért a céljaival. A közleménybe írjátok be: Lang Györgyi nevében

- olvasható a felhívásban. Falusi Mariann arra kért mindenkit, hogy gyertya se égjen Lang Györgyi emlékére, "Györgyi sem szeretné, és az Állatkert területén nem is szabad meggyújtani". A búcsúzás június 13-án 20 óráig tart. Hasonló búcsúztatást szerveztek tegnap a Mount Everesten elhunyt Suhajda Szilárd emlékére, akinek közvetlen hozzátartozói szintén arra kérték a gyászolókat (számoltunk be róla a frisshirek.hu-n), hogy ne viseljenek fekete ruhát, "ahogy Szilárd lénye is tükrözte az életszeretetet, mi is egyesüljünk az ő álmaival, színes egyéniségével" - írták.

Lang Györgyi május 20-án vesztette életét, ahogy arról a frisshirek.hu-n is hírt adtunk. A búcsúztatás meghirdetésének napján Falusi Mariann azt is bejelentette, hogy otthagyja a Klubrádiót - írta meg a story.hu.

Falusi Mariann Lang Györgyivel közösen vezette a Klubrádió Ötös című műsorát.

A csonkán maradt Pa-Dö-Dő énekese azonban úgy döntött, hogy barátja halála után ő sem vezeti többé az adást.

"Az elkövetkezendő időszakban megpróbáljuk pótolni a pótolhatatlant ebben a szerdai két órában, hogy közben a rádió megtalálhassa azt, aki méltóképpen tudja folytatni, amit Lang Györgyi és Falusi Mariann, valamint szerkesztőjük, Kelecsényi Krisztina hosszú évek alatt képviselt. Teljesen érthető módon Mariann ezt teljesen egyedül már nem viszi tovább. Ez nehéz lesz nekünk is, és szerintem önöknek is. Addig mi, klubrádiósok felváltva vezetjük a műsort hasonló formátumban, és mindenekelőtt – reményeink és törekvésünk szerint – abban a szellemben, ahogy ezt megszokhatták”

- számolt be a művésznő döntéséről Kárpáti Iván műsorvezető, a rádió munkatársa.

A kiemelt kép forrása: Lang Györgyi hivatalos Facebook-oldala