A korábbi főpolgármester a Pesti Srácoknak adott interjúban úgy fogalmazott: ez egy „reális gondolkodással nehezen alátámasztható jelenség”, ami még Demszky Gáborról sem volt elmondható.

„Én a mai napig az igazi ellenfelemnek Demszky Gábort tartom, mert azért ő egy önálló entitás volt, akire nem lehet azt mondani, hogy nem voltak olyan önálló kezdeményezései, amelyek a megvalósítás valamely stádiumáig – olykor a befejezésig – is eljutottak. Én ilyet Karácsony esetében nemigen látok”

– emlékeztetett Tarlós, aki 2006-ban kikapott Demszky Gábortól a főpolgármester-választáson, négy évvel később azonban már győzni tudott.

Ennek ellenére úgy véli, hogyha nem lesz Karácsony mellett másik ellenzéki jelölt a 2024-es önkormányzati választáson - vagyis Gyurcsány Ferenc beáll mögé -, akkor „a kormányoldalnak nem lesz könnyű dolga”. Ezt Tarlós azzal magyarázta, hogy „Budapest azért alapvetően mindig inkább egy liberális felfogású város volt”.

Hogy a DK mit lép, még nem tudni, hiszen Gyurcsány Ferenc az elmúlt pár hónapban többször is elmondta, nem biztosak Karácsony támogatásában, és van három másik jó jelöltjük. A propaganda pedig máris készíti elő a terepet a lejáratásra, írja a hvg.hu.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán