Az eset még 2021. július 7-én történt Karcagon, amikor a férfi hat éves kisviával, aki a jobb jobb első ülésen, biztonsági gyermekülésben ült, vélhetően feldühödött egy körforgalomban, ahol egy nő szerinte nem adta meg neki az elsőbbséget. Nem volt rest, dudálva üldözőbe vette, fittyet hányva a záróvonalra, a forgalom elől elzárt területre, megelőzte, majd előtte 2-3 méterrel, már bőven féktávolságon belül, büntetőfékezni kezdett. A nő nem tudta elkerülni az ütközést, 37 km/óra sebeséggel beleütközött. A balesetben senki sem sérült meg, de mindkét személygépkocsiban jelentős károk keletkeztek.

A Büntető Törvénykönyv szerint a közúti veszélyeztetés bűncselekmény.

A büntetőfékező sofőr ezzel közvetlenül veszélyeztette a balesetben részes másik jármű sofőrje és saját utasa, a 6 éves kisfia életét, illetőleg testi épségét.

A vádlott mindvégig tagadta bűnösségét, de a bíróság közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt 1 év 3 hónap – két évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte, 240 ezer forint pénzbüntetést szabott ki vele szemben. A vádlott az ügyben elvégzett pszichológus szakértői vizsgálat alapján a közúti közlekedésben való részvételre alkalmatlan, végleges hatállyal eltiltották a közúti járművezetéstől.

Fotó: pappas.hu