Ma az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, majd délután hazánk délkeleti harmadán erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Ezeken a tájakon záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé élénk lehet az északkeleti szél, a zivatarokat pedig erős, viharos lökések kísérhetik. Délután 23-28 Celsius-fok várható – számolt be róla az idokep.hu.

Mint írták, marad a frontmentes idő, a fokozottan érzékenyeknél viszont fejfájás, migrén, fáradékonyság jelentkezhet. A záporok és a zivatarok környezetében fülledtté, párássá válik a levegő, ami nehézlégzés és rosszullét kialakulásához vezethet, különösen az idősek és szívbetegek körében.

A következő napokban magas pollenterhelésre kell számítani, egyszerre számos növény virágpora megtalálható a levegőben, ami rossz hír az allergiások számára.

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és több helyen készülhetünk záporokra, zivatarokra, leginkább a déli területeken. A zivatarokat helyenként felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetik. A Dunántúlon élénk lehet az északkeleti szél. Délután 22-27 Celsius-fokot mérhetünk.

Illusztrációs fotó: Pixabay