2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 17o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Pünkösdi Népművészeti Fesztivál Kalocsán

Tóth Rózsa, 2023. május 26. - 08:15
Pünkösdi Népművészeti Fesztivál Kalocsán

Május 27-én és 28-án rendezik meg Kalocsán a Pünkösdi Népművészeti Fesztivált, melyre várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. A program egyik fő attrakciója a folklórfelvonulás, ahol kalocsai és környékbeli települések táncegyüttesei és a testvérvárosok küldöttségei vesznek majd részt. Este utcabálban engedheti ki a fáradt gőzt az, aki ellátogat a helyszínre.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Igazi örömünnepre készül Kalocsa a pünkösdi hétvégén, május 27-én és 28-án, amikor megrendezésre kerül a Pünkösdi Népművészeti Fesztivál. A programokról a Viski Károly Múzeum oldalán olvashatunk részletesen, mi most egy kedvcsináló ízelítőt adunk a rendezvényről.

Az esemény szombaton 16:30-kor kezdődik a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Bokréta Népművészeti Egyesület évzáró műsorával. Ezt követi a táncház a Platán Rendezvényközpont előtt. Másnap reggel 9 órától gyermeknapi programok kerülnek megrendezésre a Kalocsa Jövőjéért Egyesület szervezésében az Érsekkertben. Délután 15 órakor folklórfelvonulás a kalocsai és környékbeli települések táncegyütteseinek, Kalocsa testvérvárosai küldöttségeinek részvételével.

A felvonulás útvonala a Városháza-Szent István király út-Szentháromság tér-Érsekkert lesz.

Az Érsekkerti Szabadtéri Színpadon ünnepi köszöntőket hallgathatunk, folklórműsort nézhetünk, majd csatlakozhatunk az utcabálhoz, melyen a Koktél zenekar biztosítja a talpalávalót szintén a Platán Rendezvényközpont előtt.

Az esemény elmaradhatatlan szereplője a termelői és kézműves piac, ahol kalocsai és környékbeli kiállítók vesznek részt. A programokon való részvétel díjtalan. 

Fotó: Viski Károly Múzeum Facebook oldala