2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 16o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Nagy a tét a győri versenyen

frisshirek.hu, 2023. május 26. - 07:45
Nagy a tét a győri versenyen

Pénteken és szombaton rendezik Győrben a Kadler Gusztáv maraton országos bajnokságot, amely egyben válogató is a horvátországi Bródban júliusban sorra kerülő Európa-bajnokságra.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI beszámolója szerint, a magyar bajnokság válogat a júliusi Eb-re, mindenki így készül a hétvégére. Áprilisban Kaposváron már láthattuk a maratonisták egy részét, ahhoz képest egy még erősebb mezőny jött össze, aminek nagyon örülök – idézte a magyar szövetség honlapja Kadler Viktor maraton vezetőedzőt.

„A fiatalok is egyre jobban kedvelik a maraton távokat és a szakágnak van és lesz utánpótlása is. Úgy látom, hogy kezdenek felértékelődni a maraton számok is, ezt bizonyítja, hogy a szegedi világkupán, a tavalyi vb után futószakasszal rendezték meg az ötezer méteres futamokat, így egy kicsit bekapcsolódhatunk mi is a gyorsasági szakágak körforgásába.”


Ami az egyes számokat illeti, férfi K-1 30 kilométeren Boros Adrián világ- és kétszeres Európa-bajnokként abszolút esélyesként áll rajthoz, míg a nők hasonló számában a regnáló világ- és Európa-bajnok Kiszli Vanda a favorit. A kenusoknál egyesben a sportág örökös bajnoka, a kilencszeres világbajnok Kövér Márton várja kihívóit, a nőknél viszont nehéz jósolni az esélyekről.


A kajak párosoknál minden idők legeredményesebb maratonistája, a 20-szoros világbajnok Csay Renáta 46 évesen is ott lesz a mezőnyben, sőt Czéllai-Vörös Zsófiával esélyesként szállnak vízre. Férfi K-2 30 kilométeren Boros Adrián Kolozsvári Brúnóval – Csay Renáta fiával – ül össze.


Az Európa-bajnokságot július 13. és 16. között rendezik, azok az egységek indulhatnak rajta, amelyek az ob-n az első két helyen végeznek.

Fotó: wikipedia