Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy

a 21 éves férfi és 18 esztendős társa május közepéig hét lakaltan, vagy részben lakott ingatlan területére tört be.

Különféle módszerekkel jutottak be az épületekbe, esetenként ajtókat, ablakokat és az azon lévő rácsokat feszítették be, vagy a lakatokat verték le. Aztán

vittek mindent, ami számukra értéket képviselt...

Volt, ahonnan kulcscsomót, kábeleket és vezetékeket loptak el, azonban volt olyan ingatlan is, ahonnan arany ékszereket, új szerszámgépeket és 3 millió forint készpénzt zsákmányoltak. Az ellopott tárgyak egy részét jóval áron alul értékesítették, másik részét fémhulladékként leadták, de előfordult olyan lopott tárgy – például egy gitár –, amit összetörtek.

A két elkövető a lopással több mint 6 millió forint kárt okozott, de az ingatlanokba történő bejutásuk során a rongálással is közel 100 ezer forint kárt okoztak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a széleskörű adatgyűjtés eredményeként elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a két férfit. A rendőrök mindkettőjüket őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat az ügyészségen – közölte Tamás-Kovács Andrea.

Fotó: police.hu