Gyermeknap alkalmából színes programokkal várja a kicsiket és a nagyokat a május 27-én újra nyitó Selyemréti Strandfürdő és a Miskolctapolcai Strandfürdő is. Ahogyan arról korábban a frisshirek.hu is beszámolt, Veres Pál, Miskolc polgármestere már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy a pünkösdi hosszú hétvégén nyitnak a szabadtéri fürdők Miskolcon, melyeket az energiaválság és a folyamatosan növekvő infláció miatt még októberben kényszerült bezárni a Miskolci Fürdők Kft.

A nyitó hétvégén változatos programokkal várják a Selyemréti Strandfürdőbe és az Ellipsum Strandfürdőbe (korábban Miskolctapolcai Strandfürdő) ellátogató családokat, párokat, baráti társaságokat.

„Lesznek izgalmas gyermekfoglalkoztatók és sorversenyek a családi szórakozás jegyében, élő zenés fellépő biztosítja az igazi nyári hangulatot, valamint meglepetés ajándékkal kedveskednek a legkisebbeknek gyermeknap alkalmából. A hajfonó pontokon pedig akár egyedi frizurát is tudnak készíttetni a strandolók” – hívják fel a figyelmet a fürdők weboldalán.

A Selyemréti Strandfürdő reggel 6-tól este 8 óráig, az Ellipsum strandfürdő része délelőtt 9 órától este 6 óráig várja a fürdőzni vágyó vendégeket. A Selyemréti fürdő tájékoztatása szerint náluk nem elérhetők a szauna, masszázs és wellness szolgáltatások. Az Ellipsum pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az élményfürdő részlegen az elvégzett garanciális munkák visszaellenőrzése miatt ezen a hétvégén még biztosan nem tudnak nyitni. A Miskolci Fürdők Kft. azt közölte, az októberben befagyasztott bérletek érvényességi idejét meghosszabbítják, augusztus 31-ig lesznek felhasználhatók a strandfürdőkben.

Bár a Barlangfürdő október végén újranyitott, és azóta a januári karbantartási időszak kivételével várta is a fürdőzőket, náluk is lesz változás. Az Európaszerte ismert és elismert fürdő ugyanis május 27-én megnyitja a szabadtéri strandot is, szombattól tehát a kültéri medencékben is várnak mindenkit. Náluk is lesznek programok is: szombaton szezonnyitó éjszakai fürdőzésre és szaunaprogramokra várják az érdeklődőket. Emellett gyermekfoglalkoztatókkal és sorversenyekkel, élőzenés fellépővel, valamint meglepetés ajándékkal kedveskednek a legkisebbeknek a gyermeknapi hétvége alkalmából.

Fotó: miskolc.hu