2023.09.30., szombat - Jeromos
Budapest: 13o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Gyermeknapra megnyitják kapuikat a miskolci strandok

Tajthy Ákos, 2023. május 26. - 16:45
Gyermeknapra megnyitják kapuikat a miskolci strandok

Szombattól ismét nyitva van a Selyemréti Strandfürdő, a miskolctapolcai strand és a Barlangfürdő szabadtéri része is.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Gyermeknap alkalmából színes programokkal várja a kicsiket és a nagyokat a május 27-én újra nyitó Selyemréti Strandfürdő és a Miskolctapolcai Strandfürdő is. Ahogyan arról korábban a frisshirek.hu is beszámolt, Veres Pál, Miskolc polgármestere már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy a pünkösdi hosszú hétvégén nyitnak a szabadtéri fürdők Miskolcon, melyeket az energiaválság és a folyamatosan növekvő infláció miatt még októberben kényszerült bezárni a Miskolci Fürdők Kft.

A nyitó hétvégén változatos programokkal várják a Selyemréti Strandfürdőbe és az Ellipsum Strandfürdőbe (korábban Miskolctapolcai Strandfürdő) ellátogató családokat, párokat, baráti társaságokat.

„Lesznek izgalmas gyermekfoglalkoztatók és sorversenyek a családi szórakozás jegyében, élő zenés fellépő biztosítja az igazi nyári hangulatot, valamint meglepetés ajándékkal kedveskednek a legkisebbeknek gyermeknap alkalmából. A hajfonó pontokon pedig akár egyedi frizurát is tudnak készíttetni a strandolók” – hívják fel a figyelmet a fürdők weboldalán.

A Selyemréti Strandfürdő reggel 6-tól este 8 óráig, az Ellipsum strandfürdő része délelőtt 9 órától este 6 óráig várja a fürdőzni vágyó vendégeket. A Selyemréti fürdő tájékoztatása szerint náluk nem elérhetők a szauna, masszázs és wellness szolgáltatások. Az Ellipsum pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az élményfürdő részlegen az elvégzett garanciális munkák visszaellenőrzése miatt ezen a hétvégén még biztosan nem tudnak nyitni. A Miskolci Fürdők Kft. azt közölte, az októberben befagyasztott bérletek érvényességi idejét meghosszabbítják, augusztus 31-ig lesznek felhasználhatók a strandfürdőkben.

Bár a Barlangfürdő október végén újranyitott, és azóta a januári karbantartási időszak kivételével várta is a fürdőzőket, náluk is lesz változás. Az Európaszerte ismert és elismert fürdő ugyanis május 27-én megnyitja a szabadtéri strandot is, szombattól tehát a kültéri medencékben is várnak mindenkit. Náluk is lesznek programok is: szombaton szezonnyitó éjszakai fürdőzésre és szaunaprogramokra várják az érdeklődőket. Emellett gyermekfoglalkoztatókkal és sorversenyekkel, élőzenés fellépővel, valamint meglepetés ajándékkal kedveskednek a legkisebbeknek a gyermeknapi hétvége alkalmából.

Fotó: miskolc.hu