2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 14o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Eltemették Suchman Tamást

Hajmási Judit, 2023. május 26. - 07:15
Eltemették Suchman Tamást

Szerda délután a marcali izraelita temetőben helyezték végső nyugalomra a volt minisztert, MSZP-s politikust, Suchman Tamást

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Több száz gyászoló kísérte utolsó útjára Suchman Tamás MSZP-s politikust szerda délután Marcaliban.

A szinte műemlék jellegű apró izraelita temető még a Google térképen sincs rajta, évszázados gesztenyefák rejtik az itt nyugvókat. A tegnapi temetés alkalmából Sütő László polgármester jóvoltából kihelyezett OSB lapból készült táblákon irányították a gyászolókat a temetőhöz.

Sokan jöttek helyből, és sokan jöttek Budapestről is. Elbúcsúztak a fuvaros fiától és minisztertől. Jelen voltak a temetésen párttársai, és a térség jelenlegi országgyűlési képviselői is.

A vasárnap elhunyt politikust ortodox zsidó szertartás keretei között búcsúztatták, ezért is temették el ilyen hamar. A zsidó hagyományok szerint ugyanis a halottakat mielőbb el kell hantolni.

Frölich Róbert rabbi búcsúszavai után, Sütő László polgármester is méltatta a halott érdemeit. Mindketten kiemelték azt, hogy hatalma csúcsán is meg tudott maradni a fuvaros fiának, és sosem felejtette elegyetlen pillanatra sem, hogy honnan jött, és hova tartozik.

A temetés végén mindenki elhelyezhette a megemlékezés köveit a síron.

Fotó: Hajmási Judit és Fülep István