2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 13o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Bázisintézmények lettek a kazincbarcikai óvodák

Tajthy Ákos, 2023. május 26. - 07:15
Bázisintézmények lettek a kazincbarcikai óvodák

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye kitüntetését három évig, 2026-ig használhatják a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményei.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Bázisintézményként jelölte ki az oktatási hivatal a Kazincbarcikai Összevont Óvodák – számol be a hírről az észak-borsodi város hírportálja, a Kolorline. A címmel az intézmények a rendszeres szakmai feladatok, így műhelymunkák, továbbképzések, előadások megtartását vállalták.

A portál azt írja, a kazincbarcikai óvodákban a rendszeres meseolvasás, amellyel az erkölcsi, érzelmi kompetenciák fejlesztését, alakítását tartják fontosnak az intézmény pedagógusai. Ezzel kívánják ellensúlyozni a Kazincbarcikai Összevont Óvodák anyagában csak kütyüzésnek nevezett jelenséget, vagyis azt, hogy a gyerekek egyre korábban és nagyobb arányban használnak digitális eszközöket.

A szakemberek minden tagóvodában különböző technikákat alkalmaznak, és programokat tartanak annak érdekében, hogy a gyerekek fejlődését segítsék. Ilyen például a mesenapon kívül az ovis gála és az erdei iskola is, mellyel sikerrel pályáztak az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címre. Az elismerést olyan intézmények nyerhetik el, amelyek készek megosztani a már működő jó gyakorlataikat, helyet és lehetőséget biztosítanak pl. műhelymunkák, bemutató foglalkozások, pedagógus-továbbképzések számára.

 „Az élethosszig tartó tanulás az minden pedagógus életében jelen van és érdeklődőek a kollégáink, azon kívül hogy mi megmutatjuk, hogy mit tudunk, én azt gondolom, hogyha elmegyünk környező intézményekbe, mindig mi is tudunk valami újat tanulni, valamit, amit ők másképpen csinálnak mint mi, tehát részt veszünk ezeken a programoko” — közölte Liptákné Gergely Valéria, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák intézményvezetője.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye kitüntetést több alkalommal is elnyerheti egy-egy intézmény, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák most három évig, 2026-ig használhatják azt.

Fotó: kolorline.hu