2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 20o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Zöld utat kapott az Európai Bizottságtól Paks II. szerződésmódosítása

frisshirek.hu, 2023. május 25. - 12:03
Zöld utat kapott az Európai Bizottságtól Paks II. szerződésmódosítása

Az Európai Bizottság jóváhagyta a paksi atomerőmű új blokkjainak építéséről szóló szerződések módosítását, ezzel lehetővé válik a paksi beruházás felgyorsítása – jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalán, a Telex szerint.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
  A szerződésmódosítással és az európai uniós zöld lámpával lehetővé válik, hogy a következő évtizednek a legelején már szolgálatba álljanak a paksi blokkok

– mondta a miniszter a cikk szerint.

Arról beszélt, hogy Magyarország energiaellátásának hosszú távú biztonságát garantálja Paks II. Szijjártó szerint Magyarország természetes erőforrásaiból, földrajzi elhelyezkedéséből fakadóan a nukleáris energia az, amely a leginkább tudja biztosítani a nemzetközi piacoktól való függetlenséget.

A miniszter arról is beszélt, hogy mivel mind jogi, mind technikai, mind fizikai értelemben változott a helyzet az eredeti szerződéskötés óta, ezért szükség volt annak módosítására.

Fotó: Wikimedia Commons