2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 16o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Tűzhányóként lángol a szeméttenger Cegléden

frisshirek.hu, 2023. május 25. - 08:49
Tűzhányóként lángol a szeméttenger Cegléden

Visszaszorították a tüzet a Cegléd külterületén lévő hulladéklerakóban, de az még mindig hatalmas lángokkal ég - közölte a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője csütörtök reggel az MTI-vel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A korábbi kétezer négyzetméterről ezer négyzetméterre szorították vissza a tüzet, a lángok továbbra is nagyon mélyről törnek fel a szeméttelepen

- mondta el Darázs Ágnes. Két munkagéppel 22 tűzoltóegység próbálja megfékezni a lángokat. 

A Pest vármegyei katasztrófavédelmi szolgálat irányítása mellett az oltásban részt vesznek többek között a ceglédi, a szolnoki, a jászberényi, a nagykátai, a dabasi, a szigetszentmiklósi, a váci és a kecskeméti hivatásos, a bicskei önkormányzati, valamint a délegyházi, a farmosi, a fóti és a lőrinc-kertvárosi önkéntes tűzoltók.

A tüzet mostanra négy vízsugárral és két vízágyúval körülhatárolták, az már nem tud továbbterjedni. A helyettes szóvivő ugyanakkor jelezte, hogy a tűz oltása várhatóan egész nap tart majd.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerda este közölte, hogy kigyulladt egy hulladéklerakó Cegléd külterületén, az M4-es autóút szomszédságában, a szemét 1500-2000 négyzetméternyi területen lángol - közölte  (OKF). A tűzoltók a vízsugarak alkalmazása mellett munkagépek segítségével próbálják homokkal letakarni a szemetet.

A munkát nehezíti, hogy erős a szél és intenzív füst gomolyog a helyszínen

- ismertette még a tegnap esti állapotokat az OKF szerdán. A Blikk cikkében a közösségi média oldalakról két megrázó képösszeállítást is közölt:

A kiemelt kép forrása: a Farmos Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook-oldala