2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 14o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Monitoringkutak létesítését ígérte a megbízólevelét átvevő Kammerer Zoltán Gödön

frisshirek.hu, 2023. május 25. - 07:20
Monitoringkutak létesítését ígérte a megbízólevelét átvevő Kammerer Zoltán Gödön

Ünnepélyes keretek között átvette mandátumát szerdán Göd frissen megválasztott független polgármestere, Kammerer Zoltán.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A gödi Gróf Széchenyi Ödön parkban tartott eseményen az ünnepélyes eskütételt követően az új polgármester a terveiről beszélve kiemelte:

erős, összetartó közösséget kíván Gödön építeni.
A legfontosabb Göd és a békesség, leginkább testületen belül, mert meggyőződése, hogyha bent béke van, akkor az kihat a népességre, a lakosságra is

- vallotta meg az MTI beszámolója szerint a korábbi olimpikon. Hozzátette: hisz abban, hogy a testülettel "egy irányba tudnak evezni".

Kammerer Zoltán hangsúlyozta, hogy minden gödit szeretne képviselni, a következő napok konkrét lépéseit ismertetve pedig egyebek mellett az önkormányzat működésének felülvizsgálatáról, egy új szervezeti és működési szabályzat elfogadásáról és a költségvetés áttekintéséről beszélt. Szólt arról is, hogy szeretné, ha Göd rövid időn belül szebb, tisztább, rendezettebb település lenne.

A városban lévő vállalatokkal és az ideérkező vendégekkel kapcsolatban - érdekesség, hogy még az MTI közleménye sem találta fontosnak konkretizálni, hogy elsősorban a Samsungról van szó - úgy fogalmazott:

a szabályokat mindenkinek a legszigorúbban be kell tartani.

Beszélt arról is, hogy monitoringkutakat fognak létesíteni, folyamatosan mérni fogják a víz, a levegő minőségét és a zaj szintjét. Ezeknek az eredményeknek a lakosság számára állandóan elérhetőek kell lenniük.

Bármely érték is közelíteni fog a megengedett mértékhez, határhoz, azonnal értesíteni fogjuk az illetékes hatóságot

- mondta. A háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó a park mellett található kajak-kenu szakosztály kikötőjére utalva elmondta, hogy a mandátumátadó helyszíne azért különleges számára, mert 36 évvel ezelőtt itt kezdődött el élete egyik legmeghatározóbb fejezete.

Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy Kammerer Zoltánt a szavazók 57,31 százaléka választotta meg, és ilyen arányban még soha nem választottak polgármestert Gödön. Ez nagyon nagy felhatalmazás, amivel élni kell, de óriási felelősség is - mondta, hozzátéve: azt kívánja, hogy

mostantól kezdve Göd városa legyen a béke és egyetértés városa.

Kammerer Zoltán független jelöltet a május 14-i időközi képviselő- és polgármester-választáson választották Göd új polgármesterévé és az 5. választókerület képviselőjévé.

A kiemelt kép forrása: Kammerer Zoltán Facebook-oldala