A Lime elektromos rollerjeit telefonos applikáción keresztül lehet “bérelni”, vagyis egy egyszeri kioldási költséget követően percdíjat fizetve használhatjuk a rollereket.

A debütálás óta azonban város-szerte gyakran találkozhattunk a Lime használatával kapcsolatosan felmerülő problémákkal – sajnos Veszprémben is.

Mivel a Lime szolgáltatásához nem tartoznak kijelölt “parkolási zónák”, “Lime pontok”, ezért a városban egyre több elhagyott, gazdátlan roller várakozik a leglehetetlenebb helyeken, amiről mostanra rengeteg fotó is készült. A szolgáltatás előnye vált az egyik legnagyobb hátránnyá, hiszen a cél a járművek könnyebb elérése lett volna. Ám a könnyű elérhetőség sajnos a visszájára fordult, mivel a használók egy része ott hagyja magára a rollert, ahol csak eszébe jut – mindegy, hogy az kocsibeálló, járda, vagy egy üzlet bejárata.

A helyiek szinte minden nap találkoznak a legrosszabb helyeken hagyott rollerekkel: találtunk már autókihajtó előtt, zsúfolt parkolóban, bicikli úton elhagyva, de fán lógva, sőt eltörve is.

Megkérdeztük a helyi lakosokat, mennyire zavarja őket a roller-probléma:

Egy helyi úr az alábbiakat mondta el:

„Alapvetően nagyon klassz dolognak tartom a rollereket, de a tárolásukra ki kellett volna valamit találni, mert ez így elég tarthatatlan. Lassan mindenhol rollerek hevernek és őszintén nem tudom, mire fel a város kulturális címe, ha egy tucat rollert sem tudnak a helyiek tisztességesen használni.”

Egy másik helyi lakos is hasonlóan nyilatkozott:

„Rendszeresen van a kocsibeállómon ottfelejtett roller. Vagy ki, vagy be nem tudok állni, és nem is ez zavar a legjobban, hanem az, hogy ha odébb rakom, elkezd vinnyogni a roller. Egyébként nem értem, miért nem lehet két méterrel jobbra vagy balra elhagyni, akkor már nem lenne útban senkinek.”

Egy édesanya is megosztotta velünk rossz tapasztalatait:

„Nekem konkrétan a hócipőm tele van ezekkel a rollerekkel, mivel lépten nyomon át kell rajtuk esni. Van, hogy a babakocsit sem tudom eltolni a járdán, mert annyi hely sem marad az otthagyott roller mellett. Az a véleményem, hogy a kulturálatlan embereknek nem érdemes kulturált eszközt adni, mert úgy sem tudják használni.”

 Fotó: Olvasók képei