"Orbán Viktor magyar miniszterelnök Oroszország Ukrajna elleni agresszióját kommentálva azt mondta, mindegy, ki kit támadott meg. Meggyőződése, hogy Ukrajna nem képes megnyerni a háborút. A Kremlnek örülnie kell: a magyar kormányfő levette Oroszországról a felelősséget az Ukrajna elleni agresszióért" - írta Nyikolenko.

Emlékeztetett arra, hogy egyes európai politikusok tavaly még azzal érveltek: Ukrajnának nincs esélye 72 óránál tovább kitartani.

"Tévedtek akkor is, és most is tévednek.
Ellentétben az ellenállás nélküli kapituláció híveivel az ukránok folytatják a harcot területeik orosz megszállás alóli teljes felszabadításáig. Ez az egyetlen módja a béke helyreállításának, és nemcsak Ukrajna, hanem egész Európa biztonságának szavatolása érdekében is

- hangsúlyozta a szóvivő. Kiemelte: most rendkívül fontos az erőfeszítések összefogása annak érdekében, hogy Ukrajnának "mindene meglegyen" Oroszország mielőbbi legyőzéséhez. Ahogy a frisshirek.hu-n korábban arról beszámoltunk, tegnap a magyar miniszterelnök Katarban arról beszélt, hogy "a konfliktusban nem az a fő kérdés, hogy ki támadott meg kit, hanem, hogy mi fog történni a következő reggel: újabb emberek fognak meghalni", továbbá azt is kijelentette, hogy ha Ukrajna segítséget vár Magyarországtól, akkor tanúsítson több tiszteletet.

A kiemelt kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala