2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 15o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Lezárták a tihanyi Őrtorony-kilátót – nem tudni, mikor nyit újra

frisshirek.hu, 2023. május 24. - 18:45
Lezárták a tihanyi Őrtorony-kilátót – nem tudni, mikor nyit újra

Karbantartás miatt lezárták a Balaton legszebb panorámáját nyújtó kilátót, az Őrtöröny-kilátót. Nem tudni még, mikortól lesz újra látogatható.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Bakonyerdő Zrt. a közösségi oldalán adta hírül, hogy az elkövetkezendő napokban zajlanak a tihanyi Őrtorony-kilátó karbantartási munkálatai, ami miatt a kilátót lezárták.

Posztjukban kifejtik, hogy a Balatonfüredi Erdészet kezelésében álló Tihanyi-őrtorony kilátó a Tihanyi-félsziget északi részén, a Külső-tótól nyugatra, a 216 m magas Apáti-hegyen épült. Az építmény organikus anyagokból, az egykor ott található római őrtornyokat idéző formában készült, fa és helyi terméskő felhasználásával.

Mivel a fa szerkezeti részeket az idő múlása sem kímélte, így a csiszolási és festési munkák szükségessé váltak.

A poszthoz érkező kommentek kapcsán a Bakonyerdő Zrt. optimistán nyilatkozott róla, hogy amennyiben az időjárás is engedi és a munkák is tervezett ütemben zajlanak, a hétvégén végeznek a munkálatokkal és a kilátót újra megnyithatják.

Sokan nem örülnek, hogy a karbantartás éppen most zajlik, mivel a pünkösdi hosszú hétvégén számos család tervezett kirándulást a kilátóhoz.

Fotó: Bakonyerdő Zrt. Facebook-oldal