2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 14o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Japán nem akar NATO-tag lenni

frisshirek.hu, 2023. május 24. - 15:30
Japán nem akar NATO-tag lenni

Japán nem szeretne csatlakozni a NATO katonai szövetségéhez, ám nyitottak arra, hogy a szervezet kirendeltséget nyisson az országban. Erről Fumio Kishida beszélt szerdán, a Reuters jelentése szerint.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A cikk szerint a miniszterelnök ezt azért érezte szükségesnek tisztázni, mert Japán washingtoni nagykövete nemrég bejelentette, hogy a NATO Ázsiában elsőként a szigetországban nyit irodát.

Nem tudok ilyen döntésről

– mondta Kishida, az iroda megnyitása kapcsán.

Azt, hogy Japán a katonai szövetség tagjává akarna válni, kategorikusan kizárta.

Mindezek ellenére Peking máris tiltakozott az állítólagos döntés ellen. Mao Ning, a kínai külügy szóvivője arról beszél, hogy Japánnak óvatosabbnak kellene lennie ezen a téren, tekintve „agresszív múltját”.

Nemrégiben Japánban ült össze a G7-es csoport, ahol többek között a kínai fenyegetés elleni fellépést is megvitatták.

Fotó: Blikk