Sajtóinformációk szerint Ron DeSantis floridai kormányzó ma bejelentheti, hogy hivatalosan is elindul a 2024-es amerikai elnökválasztáson. A Reuters szerint ezt Elon Muskkal közösen tartott rendezvényén tudatja majd a közvéleménnyel.

Elon Must a cikk szerint leszögezte, hogy egyelőre nem támogatja DeSantist, csupán azért jelenik meg az eseményen, mert a kormányzó Twitteren is közvetíti a bejelentést.

DeSantis egyik fő kampányüzenete valószínűleg az lesz, hogy a republikánus előválasztáson csak ő tudja majd legyőzni Trumpot:

Véget kell vetni a vereség kultúrájának, ami eluralkodott pártunkon az elmúlt években. Nincs több kifogás!

– mondta nemrégiben a kormányzó, aki több államban is turnézott a közelmúltban, ahol saját kormányzói teljesítményét méltatta, például a koronavírus kezelése kapcsán.

Sokan úgy vélik, hogy a késői indulás nem tesz jó DeSantis kampányának, aki elől Trump már elhalászott néhány szövetségest.

A kormányzó szövetségesei szerint azonban bölcs döntés volt, hogy várt addig, amíg néhány felmutatható politikai sikert ér el Floridában. Ide tartozik a fegyverviselés liberalizálása, a szabad iskolaválasztás kiterjesztése, valamint az abortusz betiltása a hatodik hét után.

Fotó: Flickr