2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 15o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Bakancslistás balatoni látnivalók a hosszú hétvégére

frisshirek.hu, 2023. május 24. - 20:30
Bakancslistás balatoni látnivalók a hosszú hétvégére

Közeleg a pünkösdi hosszú hétvége, ami ráadásul idén egybe esik a gyermeknappal is. Számtalan program ígérkezik erre a hétvégére Veszprém vármegyében, ám ha kicsit nyugalmasabb programot keres, akkor remek hírünk van, ugyanis hoztunk három program-ötletet, ami szinte kötelező bárki bakancslistáján.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Dörgicse

A dörgicsei csibelevesről biztosan hallott már, de volt is Dörgicsén? Ha nem, akkor feltétlenül látogasson el ide!

Dörgicse egy apró település a Balaton-felvidéken, festői környezetben, a hegyek és a természet ölelésében fekszik. Hagyományokkal és gazdag kulturális örökséggel büszkélkedő település, a falu jellegzetessége az egyedi építészeti stílusú, döngölt agyagból készült házak.

Dörgicse az utóbbi években nagyon népszerű lett a túrázók, kirándulók körében, ugyanis sok könnyebb túraútvonala van, szép panorámával, bájos épületei, és a XI. és a XIII. századból fennmaradt romtemplomai pedig a nyugalom szigetévé teszik.

Ha itt jár, a Dörgicsei Levendula Majort is érdemes megnézni, ahol 30 különböző levendula faj között sétálhat és pihenhet meg, ráadásul az egész kert olyan, mintha egy színes-illatos mesébe csöppent volna!

Bortúra a Balaton északi partján

A Balatonhoz nemcsak a csodás panoráma, hanem az ország legjobb borai is hozzátartoznak. Az északi parton a Balatonfüred-Csopak borvidék kihagyhatatlan program. A lankás domboldalak tele vannak jobbnál jobb pincékkel, borászatokkal, ahol maga mögött hagyhatja a fárasztó mindennapokat.

Folly Arborétum - Badacsony

A Balaton északi partjának egyik kihagyhatatlan látványossága a Folly Arborétum, amit az 1900-as évek elején dr. Folly Gyula kezdett el kialakítani külföldről behozott, különleges fajokkal. Az arborétumot Badacsony tanúhegye mellett, az Örsi-hegy oldalában találja, ami generációk óta családi gondozásban áll.

A kert ráadásul 2022-ben elnyerte a Családbarát Hely minősítést. Az arborétumban mindig is kiemelt figyelmet kaptak a gyermekes családok, így a vezetőség mindent megtesz, hogy évről évre elnyerje a családok bizalmát.

Pünkösd alkalmából ráadásul hosszított nyitvatartással, változatos kerti programokkal, szombaton és vasárnap borvacsorával várja látogatóit a virágba borult és madarak énekétől hangos Folly Arborétum.

Fotó: illusztráció / freepik