2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 17o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Árpád-kori pénzérmét is találtak Székesfehérváron

NKSZ, 2023. május 24. - 21:15
Árpád-kori pénzérmét is találtak Székesfehérváron

Eredményes Székesfehérváron a Géza nagyfejedelem téren zajló ásatás. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Utolsó szakaszához érkezett Székesfehérvár történeti városmagjának régészeti kutatása a Géza nagyfejedelem téren - jelentette be néhány napja közösségi oldalán a Szent István Király Múzeum. Az eredményekről röviden Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere is beszámolt szerdán.

Jelentős régészeti feltárások zajlanak a felújítás alatt lévő Géza nagyfejedelem téren, és nem eredmények nélkül!

- írta. Hozzátette, a múzeum régészei egy 14-15. századi leégett ház maradványai mellett Árpád-kori pénzérmét is találtak, számos egyéb fontos és laikusok számára is érdekes lelet mellett.

Minden ilyen ásatással egy kicsivel közelebb kerülünk múltunk megértéséhez és Székesfehérvár történelmének gazdagításához

- fogalmazott a polgármester.

Fotó: Cser-Palkovics András Fb oldala