Király-Kollár Ramóna kedden arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy a két gyanúsított május 18-án, a kora esti órákban Mátraszőlős határában vadászott.

Egy szarvasbikát annak ellenére lőttek ki, hogy az állat elejtésére március 1. és augusztus 31. között vadászati tilalom van érvényben, és erről a két férfi is tudott.

Az elejtett szarvast a helyszínen kizsigerelték és a húsát haza vitték. Ezzel közel 500 ezer forint kárt okoztak a vadásztársaságnak, amelyet „természetesen” nem értesítettek a vad kilővéséről.

A rendőrök kutatást tartottak a két férfi lakásán, amelyek eredményeként a fagyasztóládákban több csomag vadhúst találtak meg, majd foglaltak le.

Az 58 éves gyanúsítottnál olyan eszközök – éjjellátó, hangtompító, hőkamera – is előkerültek, amelyek tiltott vadászathoz köthetőek. Mindezeken túl a férfi olyan fegyvereket és lőszereket is birtokolt, amelyekhez nem rendelkezett engedéllyel.

A hatóság tagjai a fegyvereket és a több mint 1200 darab lőszert szintén lefoglalták.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói előállították az elkövetőket. Az 58 éves férfit orvvadászat és lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés, míg a társát orvvadászat megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki

– tájékoztatott Király-Kollár Ramóna.

Fotó: police.hu