Május 19-én ismét tesztbusz érkezett Paksra, amit valós üzemi körülmények között is tesztelni fognak május 29-ig a HUMDA Zrt. Zöld Busz Program Demonstrációs Mintaprojektjéhez csatlakozva - közölte a Paksi Közlekedési Kft.

Számos járművet teszteltek már az elmúlt két évben, köztünk különböző típusú Solaris, Ikarus, MAN és amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt korábban, a Caetano gyártmányokat. Ezúttal egy Mercedes-Benz eCitaro NMC3 típusú, teljesen elektromos meghajtású szóló autóbuszt fog kipróbálni a társaság.

A jármű Németországból érkezett Magyarországba és június 9-ig fog a kiválasztott hazai tesztpartnerek rendelkezésére állni Kaposváron, Budapesten, Pakson és Békéscsabán.

Miután a paksi autóbuszvezetők megkapják a szükséges típusismereti oktatást, Paks közönsége elsőként a május 20-i Város Napja rendezvényen találkozhatott az autóbusszal, ahol a kiállított járműre fel is szállhattak az érdeklődők.

Május 21. és 29. között fogják a tesztbuszt a valós forgalmi körülmények között tapasztalható teszteredmények érdekében menetrend szerinti járatokon közlekedtetni. Az utasok főleg az 1-es vonalon találkozhatnak majd a járművel, de más vonalon is fogják használni. Ahogyan azt már megszokhatták, a tesztbuszon történő utazás a város utazóközönsége számára ingyenesen igénybe vehető lesz.

Fotó: Paksi Közlekedési Kft.