2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Budapest: 26o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Bezár a Hadtörténeti Múzeum a Várban

frisshirek.hu, 2023. május 23. - 19:00
Bezár a Hadtörténeti Múzeum a Várban

Bezárta kapuit a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum a fővárosi Kapisztrán téren - közölte az intézmény kedden a Facebookon.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Május 22-től nem fogadnak látogatókat a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Kapisztrán téri épületében

- idézte a bejegyzést az MTI. Hozzátették: a Hadtörténelmi Levéltár és a Hadtörténeti Könyvtár kutatószolgálata továbbra is változatlan formában fogadja a kutatókat.

A Honvédelmi Minisztérium korábban tudatta: a Hadtörténeti Intézet és Múzeum megüresedett épületébe költöznek majd a tárca egyes szervezeti egységei.

A bejegyzés alatt a múzeum visszatérő látogatói nem hagyták szó nélkül a bezárás hírét. Volt, aki a magyar honvédek szellemét kérte számon a bejelentésen, mondván illett volna azt előrejelezni, és nem utólag tudatni. Más Orbán Viktor foci iránti rajongását emlegette fel azzal összefüggésben, hogy arra jut pénz, de a múzeumokkal és a nemzeti emlékezettel mostohán bánnak. Egy kommentelő pedig rákérdezett:

ki nézte ki magának az épületet?

A Magyar Nemzet értesülése szerint - amelyet maga a Hadtörténi Intézet kommentelt be a kérdések között - Székesfehérváron nyit majd újra időszakos kiállítással, amit szintén kritikával illettek a múzeum szerelmesei, mondván a királyok városában a kiállításnak szentelt tér szűkös lesz az eredeti helyszínhez képest.

A kiemelt kép forrása: a ket.hm.gov.hu