„A Városom, szeretlek Egyesület május 28-án, vasárnap 10.00-14.00 óra között várja a gyermekes családokat a Belváros térre” - olvastuk a frisshírek.hu szemléje során a Kékesonline.hu oldalán.

Megtudtuk, hogy számtalan színes programmal várják a szervezők az érdeklődőket. 10:30 órától Mollini bűvész kreatív bűvésziskolája örvendezteti meg a gyermekeket. Mottójuk a következő: „Légy részese a varázslatnak”!

11:30 órától ismert gyermekdalokat, népdalokat, mondókákat, hagyományőrző dallamokat ad elő többféle hangszerrel is Juhász László.

Lesz csillámtetoválás és arcfestés, sőt, játék is. Aki összegyűjt hat pecsétet a Mátrai Népi Játékokban vagy az íjászatban való részvétel során, az két gombóc fagyit kap ajándékba.

Dorina bohóc lufiállatokat hajtogat a kicsiknek, lehetőség adódik majd a quadozásra a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány és Pálosvörösmarti ÖTE-nek köszönhetően. A közönség találkozhat továbbá Sonarral, a mentőkutyával, és gazdájával, Bozsik-Pál Andrással, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat mentőkutya-vezetőjével. Bozsik-Pál Yvettel, a kóbor kutyusokért küzdő Új Nap Egyesület elnöke pedig a felelős állattartás alapvető feltételeit ismerteti a gyerekekkel.

A programok ingyenesek.

Fotó forrása: Unsplash, illusztráció