Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert

a Pest vármegyei várost 58 éve irányító Pásztor Béla februárban lemondott a településvezetői posztról

- emlékeztetett tájékoztatójában az MTI. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes oldala szerint a megüresedett pozícióra egyetlen jelöltet vettek nyilvántartásba, a település polgármesteri feladatait a lemondás után ellátó, korábbi főállású alpolgármestert, Cserháti Ferencet.

Az új polgármesternek még Cannes-ból is érkezett buzdítás a választás napján, mert a Veresegyházi Hagyományőrző Együttes éppen a filmes fesztiválját ünneplő francia városban tartózkodott. Ahogy arról a frisshirek.hu-n február végén beszámoltunk, már Pásztor Béla lemondása után rögtön átvette ideiglenesen a települévezetői feladatokat Cserháti Ferenc, aki mától hivatalosan is vezeti Veresegyházát.

Köszönöm a találkozásokat és az együttlétet, köszönöm, hogy eljöttek! Az elmúlt napokban olykor esőben, máskor napsütésben, több mint 150 veresi polgárral találkoztam, beszélgettem. Köszönöm a támogatást és természetesen köszönöm az észrevételeket, javaslatokat, valamint a kritikát is. Továbbra is számítok Önökre és Önök is számíthatnak rám!

- összegezte az elmúlt hetek kampányát a tegnap megválasztott polgármester Facebook-oldalán még a szavazás napja előtt.

A kiemelt kép forrása: Cserháti Ferenc Facebook-oldala