Nincs nyár fagyi nélkül - ahogyan bizony tavasz sem. Mióta a napocska végre meleggel kényeztet, egyre többen élnek az ismert tölcséres édesség „bűnös” élvezetével.
Ha azonban
érdemes házilag elkészíteni ezt az egyszerű desszertet, amelynek számtalan verziója kipróbálható.
A málnaszezon közeledtének tiszteletére lássuk most
Ehhez nincs szükség másra, csupán
-30 dkg málnára,
-3 érett banánra,
- 1 vanilíarúdra,
- 4 dcl tejszínre,
- 1 dcl kókusztej,
-30 g kakaóporra,
- 4 db datolyára, és
- 1 kávéskanálnyi fahéjra.
A tejszínt és a kókusztejet a kakakóporral, a fahéjjal, és a vaníliarúd kikapart belsejével együtt kézi mixerrel habosra keverjük, majd
A végeredményt szilikonformákba öntjük, s néhány óráig a mélyhűtőben pihentetjük, hogy aztán tetszés szerint
tálaljuk a családnak vagy a vendégeknek.
Fotó forrása: Unsplash, illusztráció