Nincs nyár fagyi nélkül - ahogyan bizony tavasz sem. Mióta a napocska végre meleggel kényeztet, egyre többen élnek az ismert tölcséres édesség „bűnös” élvezetével.

Ha azonban

mellőzni szeretnék fagylaltunkból a mesterséges anyagokat, s nem kívánnak egy gombócnyi adagért ötszáz forintot fizetni,

érdemes házilag elkészíteni ezt az egyszerű desszertet, amelynek számtalan verziója kipróbálható.  

A málnaszezon közeledtének tiszteletére lássuk most

a csokis-málnás fagyiálom receptjét!

Ehhez nincs szükség másra, csupán

-30 dkg málnára,

-3 érett banánra,

- 1 vanilíarúdra,

- 4 dcl tejszínre,

- 1 dcl kókusztej,

-30 g kakaóporra,

- 4 db datolyára, és

- 1 kávéskanálnyi fahéjra.

A tejszínt és a kókusztejet a kakakóporral, a fahéjjal, és a vaníliarúd kikapart belsejével együtt kézi mixerrel habosra keverjük, majd

hozzáadjuk az összeturmixolt gyümölcsöket.

A végeredményt szilikonformákba öntjük, s néhány óráig a mélyhűtőben pihentetjük, hogy aztán tetszés szerint

mentalevéllel, gyümölcsdarabokkal, vagy épp mandulaforgáccsal díszítve

tálaljuk a családnak vagy a vendégeknek.

Fotó forrása: Unsplash, illusztráció