Lantosné Kovács Veronika titkár elmondta, fontos volt számukra a tanya és mezőgazdasági területeken a szolgálat ellátása, akárcsak a SZEM mozgalom szervezése is. Járőr szolgálatukat a Mindszenti Rendőrőrs szolgálatban lévő rendőreinek tanácsai szerint történt és történik.

A polgárőr egyesület a bel- és külterületi járőrszolgálatban, rendezvény biztosításban és készenléti szolgálatban összesen 13.414 órában láttak el szolgálatot. Az óraszámok az éjszakai járőrözést a város belterületén, a rendőrségi közös szolgálatot, a tiszai strand és üdülő övezet, a horgászhelyek, a tanyavilágban élők, a mezőgazdasági területek és a városi rendezvények zavartalan lebonyolításának biztosítására, valamint egyéb polgárőr feladatokra fordított időt tükrözik.

Zsótér Károly polgármester (Fidesz) hozzászólásában arról beszélt, nagyra tartja a polgárőrök önzetlen feladatvállalását, amivel hozzájárulnak a város lakosságának szubjektív biztonságérzetének javításához. A város közbiztonsága nagyon jónak mondható, ez köszönhető a rendőrségnek és a polgárőrségnek is. Külön kiemelte, hogy a város 30 éves az idén és a rendezvényeinek biztosítási feladatait a polgárőrség látja el a rendőrséggel közösen.

Szabó Zsolt rendőr alezredes, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője elismerően szólt az egyesület tevékenységéről, az együttműködést jóra értékelte, ezt alátámasztja a bűnügyi statisztikai adat is. Megköszönte a polgárőrök önkéntes munkavégzését és elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja a közös szolgálatok ellátását a rendőrséggel.

Fotó: Magyari Béla/csmpsz.hu